+ Πετρος Στεφανου Καθολικος Επισκοπος Συρου, Θηρας και Κρητης

+ Πετρος Στεφανου Καθολικος Επισκοπος Συρου, Θηρας και Κρητης

Αγαπητοί φίλοι,
ο φετινός χειμώνας σηματοδοτήθηκε από την πολύ επιτυχημένη λειτουργία του Πνευματικού Κέντρου Μεγάρου Γκύζη το οποίο για πρώτη φορά στις 4 δεκαετίες πολιτιστικής του προσφοράς, συνέχισε αδιάλειπτα τη λειτουργία του και μετά τη θερινή περίοδο.
Σε μία γόνιμη συνεργασία με το Δήμο Θήρας και το Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ., παρουσιάστηκαν 27 καλλιτεχνικά δρώμενα που περιλάμβαναν μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές και παιδικές παραστάσεις, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, μαθητικές συναυλίες και ένα παιδικό Φεστιβάλ. Από το Σεπτέμβριο 2016 μέχρι τον Ιούνιο 2017 στην ανανεωμένη σκηνή του Μεγάρου Γκύζη παρουσιάστηκαν 45 καλλιτέχνες και πάνω από 150 παιδιά, καθιστώντας πλέον το συγκεκριμένο χώρο ως έναν σημαντικό πολιτιστικό πυρήνα.
Με ιδιαίτερη χαρά, σας καλωσορίζω και στο φετινό Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη που θα πραγματοποιηθεί από 25 Ιουλίου έως 29 Αυγούστου 2017. Πλειάδα σημαντικών καλλιτεχνών και κορυφαίων μουσικών συνόλων θα κοσμήσει και φέτος τη σκηνή του Μεγάρου Γκύζη αλλά και τον ιερό χώρο του καθεδρικού ναού Αγ. Ιωάννη Βαπτιστή (Ντόμο). Μουσικές από όλο τον κόσμο θα συντροφέψουν τις καλοκαιρινές βραδιές και όπως πάντα, χάρη στην αμέριστη συμπαράσταση της Καθολικής Επισκοπής Θήρας, όλες οι εκδηλώσεις θα έχουν ελεύθερη είσοδο.

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *