Αναστασιος Συμεωνιδης Καλλιτεχνικος Διευθυντης Μουσικων Συνολων Ε.Ρ.Τ.

Αναστασιος Συμεωνιδης Καλλιτεχνικος Διευθυντης Μουσικων Συνολων Ε.Ρ.Τ.

Η Χορωδία της Ε.Ρ.Τ., η οποία ιδρύθηκε το 1977 από το Μάνο Χατζιδάκι, διευθυντή τότε του Τρίτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, έχει πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις στο εξωτερικό και σε όλη την Ελλάδα, έχοντας ως σκοπό τη μύηση ενός ευρύτερου κοινού στη χορωδιακή δημιουργία.
Στο ρεπερτόριό της περιλαμβάνει περισσότερους από 900 συνθέτες, ενώ παράλληλα ειδικεύεται σε έργα μουσικής δωματίου και έργα a capella.
Στο πλαίσιο της πολιτικής των Μουσικών Συνόλων της Ε.Ρ.Τ. για ανάπτυξη δράσεων στην περιφέρεια, αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά για τη νέα συνεργασία που εγκαινιάζουμε στη Σαντορίνη με το Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη.
Με τη συνεχή και αδιάκοπη παρουσία του, επί 36 χρόνια, στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας, το Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη αποτελεί ένα από τα μακροβιότερα φεστιβάλ στην Ελλάδα και έχει καταστεί ένα πολιτιστικό γεγονός, απαραίτητο όχι μόνο για το νησί της Σαντορίνης αλλά για τον ευρύτερο καλλιτεχνικό κόσμο.
Μαζί με τις ευχαριστίες μας προς την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ και την Καθολική Επισκοπή Θήρας θα ήθελα να ευχηθώ αυτή η παρουσία μας, με τη Χορωδία της Ε.Ρ.Τ., στο Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη να αποτελέσει το εφαλτήριο για μία μακρά συνεργασία που θα έχει ως στόχο και προτεραιότητα την πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου.

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *