Προγραμμα φεστιβαλ 2017

Προγραμμα φεστιβαλ 2017

Μια σειρά ποικίλων εκδηλώσεων μέσα στο καλοκαίρι, που από την πρώτη στιγμή τις αγκάλιασαν και τις ενθάρρυναν όχι μόνο οι κάτοικοι της Σαντορίνης αλλά και οι πολυάριθμοι επισκέπτες αυτού του μοναδικού νησιού.

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο ιστορικό αρχοντικό του 17ου αιώνα στα Φηρά Σαντορίνης καθώς και στον Καθολικό Καθεδρικό Ναό του Αγ. Ιωάννη Βαπτιστή, από 25 Ιουλίου έως 29 Αυγούστου, με ελεύθερη είσοδο  σε όλες τις εκδηλώσεις, χάρη στην αμέριστη συμπαράσταση της Καθολικής Επισκοπής Θήρας.

Στο φετινό Φεστιβάλ παρουσιάζονται ποικίλα είδη μουσικής δημιουργίας, τόσο ελληνικής όσο και ξένης, εγκαινιάζοντας παράλληλα δύο μεγάλες συνεργασίες, με τα Μουσικά Σύνολα της Ε.Ρ.Τ. καθώς και με την μεγαλύτερη και αρχαιότερη ορχήστρα της χώρας, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Πρόγραμμα

Τρίτη 25 Ιουλίου 2017, ώρα 21.00, η Χορωδία της Ε.Ρ.Τ., υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Κτιστάκη, μας ταξιδεύει στην ιταλική αναγέννηση και το γερμανικό ρομαντισμό αλλά και στα αμερικάνικα Gospel και Spiritual (Καθεδρικός Ναός Αγ. Ιωάννη του Βαπτιστή).

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017, ώρα 21.00, το Κουϊντέτο ξύλινων πνευστών Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, αναδεικνύει την αμφίδρομη σχέση της μουσικής με το θέατρο, την όπερα, το μπαλέτο, το χορό και τον κινηματογράφο (Πνευματικό Κέντρο Μέγαρο Γκύζη).

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017, ώρα 21.00, το Κουαρτέτο εγχόρδων Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών“Αέναον” θα παρουσιάσει έργα κλασσικού ρεπερτορίου (Καθεδρικός Ναός Αγ. Ιωάννη του Βαπτιστή).

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017, ώρα 21.00, ο δεξιοτέχνης Haig Yazdjian και το σύνολό του παρουσιάζουν τραγούδια και σκοπούς από διαφορετικούς τόπους και εποχές μέσα από ένα παιχνίδι εναλλαγής φωνών (Πνευματικό Κέντρο Μέγαρο Γκύζη).

Τρίτη 8 Αυγούστου 2017, ώρα 21.00, η μοναδική Σαβίνα Γιαννάτου και ο Κώστας Γρηγορέας στην κιθάρα με Σεφαραδίτικα, παραδοσιακά και σύγχρονα τραγούδια χωρών της Μεσογείου, καθώς και ελληνικά έργα για σόλο κιθάρα, παράλληλα με γνωστά τραγούδια της Λένας Πλάτωνος και του Μάνου Χατζιδάκι (Πνευματικό Κέντρο Μέγαρο Γκύζη).

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017, ώρα 21.00, η Ορχήστρα Νέων Young Soloists του διάσημου Πανεπιστημίου “University of Music and Performing Arts Vienna” και του “Johann Sebastian Bach Music School”, μας μεταφέρει τη μαγεία της συμφωνικής μουσικής. Υπό την αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας (Καθεδρικός Ναός Αγ. Ιωάννη του Βαπτιστή).

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017, ώρα 21.00, μικρά οργανικά σύνολα Ορχήστρα Νέων Young Soloists του Πανεπιστημίου “University of Music and Performing Arts Vienna” και του “Johann Sebastian Bach Music School” με τη σύμπραξη του Χρήστου Μαράντου και υπό την αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας στο πιάνο, θα παρουσιάσουν έργα μουσικής δωματίου (Πνευματικό Κέντρο Μέγαρο Γκύζη).

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017, ώρα 21.00, ο γλυκός ήχος των νυκτών εγχόρδων του Αθηναϊκό Κουιντέτο Δ. Δούνης δένεται με τη φωνή της Ιωάννας Φόρτη, σε τραγούδια που κάνουν το μουσικό αυτό ταξίδι να μοιάζει μοναδικό (Καθεδρικό Ναό Αγ. Ιωάννη του Βαπτιστή).

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017, οι ταλαντούχοι μουσικοί Θεόδωρος Κερκέζος, Χρίστος Παπαγεωργίου, Ματίνα Βελιμαχίτη και Ανδρέας Κερκέζος θα μας εξιστορήσουν μια θαυμάσια ιστορία ενός κλόουν, που δίνει έμφαση στην πολύτιμη προσφορά αγάπης προς τους συνανθρώπους μας. Θα μεταφέρουν τον ακροατή σε ένα φανταστικό τοπίο μέσα από μελωδίες των M. Ravel, S. Rachmaninov, N. Paganini, D. Milhaud, H. Tomasi, καθώς και των Έλληνων Ερρίκου Βάιου και Χ. Παπαγεωργίου (Πνευματικό Κέντρο Μέγαρο Γκύζη).

Τις μέρες αυτές του Δεκαπενταύγουστου θα πραγματοποιηθεί και η παρουσίαση του βιβλίου του ακάματου Θηραίου ερευνητή Γιάννη Κοκκαλάκη με θέμα την οικογένεια Γκύζη και το ιστορικό αρχοντικό όπου στεγάζεται το ομώνυμο μουσείο και φιλοξενούνται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Τρίτη 22 Αυγούστου 2017, ώρα 21.00, για πρώτη φορά στη Σαντορίνη, ο καταξιωμένος συνθέτης Γιώργο Ανδρέου και ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου Μάνος Αχαλινωτόπουλος μαζί με την Κορίνα Λεγάκη θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του Γιώργου Ανδρέου καθώς και άλλων σημαντικών Ελλήνων και ξένων τραγουδοποιών (Πνευματικό Κέντρο Μέγαρο Γκύζη).

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017, ώρα 21.00, ο “Αττίκ στο Παρίσι …και άλλες ιστορίες” βασισμένη σε τραγούδια του Αττίκ, στα Ελληνικά αλλά και στα Γαλλικά, καθώς και σε μεγάλες επιτυχίες του μεσοπολέμου των Κ. Γιαννίδη, Α. Σακελλάριου, Μ. Σουγιούλ, Λ. Ραπίτη κ.α. (Πνευματικό Κέντρο Μέγαρο Γκύζη).

Τρίτη 29 Αυγούστου 2017, ώρα 21.00, νικητές των πέντε κατηγοριών του Διεθνούς Διαγωνισμού Νέων The Muse, ο οποίος φιλοξενείται από το 2005 στο χώρο του Μεγάρου Γκύζη, μας ξετυλίγουν τη δεξιοτεχνία τους (Πνευματικό Κέντρο Μέγαρο Γκύζη).

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *