ΚΟΡΙΝΑ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑ

Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

ΚΟΡΙΝΑ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑ

Ρεσιτάλ κλασικής μουσικής

ΚΟΡΙΝΑ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑ, κιθάρα
ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΖΟΒΑΝΑΚΗΣ, πιάνο

Η Κορίνα Βουγιούκα στην κιθάρα και ο Θοδωρής Τζοβανάκης στο πιάνο έχουν ήδη αποδείξει την τεχνική τους αρτιότητα και τον άψογο συντονισμό τους. Η συνεργασία των δύο καλλιτεχνών ξεκίνησε το 1997 στην Κολωνία. Στο ρεπερτόριό τους περιλαμβάνονται έργα κλασικής, ρομαντικής, αλλά και σύγχρονης περιόδου, πολλά από τα οποία έχουν γραφτεί για το συγκεκριμένο ντούο.

Η ιδιαιτερότητα του συνδυασμού των δύο οργάνων και η γοητευτική καλλιτεχνική παρουσία των δύο ερμηνευτών έχει επαινεθεί επανειλημμένα από κριτικούς και κοινό.

Κορίνα Βουγιούκα, κιθάρα
Η Κορίνα Βουγιούκα γεννήθηκε το 1976 στην Καβάλα. Τον Ιανουάριο του 1994 πήρε Δίπλωμα με άριστα παμψηφεί και α΄ βραβείο από την τάξη του Κώστα Κοτσιώλη στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Τον Ιούλιο του 2000 αποφοίτησε από το σολιστικό τμήμα της Ανώτατης Μουσικής Ακαδημίας της Κολονίας (τάξη Hubert Käppel), παίρνοντας το δίπλωμά της με άριστα. Τον Ιούλιο του 2002 αποφοίτησε από την Ανώτατη Μουσική Ακαδημία της Βασιλείας στην Ελβετία και την τάξη του Oscar Ghiglia, αποκτώντας τον τίτλο «Konzertreifediplom». Κατά τη διάρκεια των σπουδών της ήταν υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και του Ιδρύματος Ωνάση. Συνεχίζει τις σπουδές της με σκοπό την απόκτηση διδακτορικού τίτλου στο Πανεπιστήμιο του Leiden της Ολλανδίας.

Έχει αποσπάσει τέσσερα πρώτα βραβεία σε ισάριθμους Πανελλήνιους διαγωνισμούς, ενώ ανάμεσα στις διεθνείς διακρίσεις της περιλαμβάνονται:

– Πρώτο βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό του Φεστιβάλ Κλασικής Κιθάρας Βόλου (1992)
– Πρώτο βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Yamaha Music Foundation of Europe της Γερμανίας (1998)
– Δεύτερο βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό που έγινε στο Re της Γαλλίας (1999)
– Πρώτο βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό για φλάουτο, κιθάρα και τραγούδι που διεξήχθη στο Koblenz της Γερμανίας (2000)
– Δεύτερο βραβείο (1η θέση) στον 27ο διεθνή διαγωνισμό κιθάρας Incontri Chitarristici di Gargano 2002, ΧXVII Concorso Internazionale di Interpretazione στην Ιταλία (2002)
– Τρίτο βραβείο στον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό Dundee Guitar Competition στη Μεγάλη Βρετανία (2004).

Έχει εμφανιστεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Παράλληλα έχει δώσει ρεσιτάλ σόλο και μουσικής δωματίου στην Ελλάδα καθώς και σε πολλές άλλες χώρες (Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Αυστρία, Πολωνία, Τουρκία). Επιπροσθέτως, έχει συμπράξει με ορχήστρες της Ελλάδας, της Ουγγαρίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας. Έχει ηχογραφήσει για το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας καθώς και για την Ελληνική Τηλεόραση.

Θοδωρής Τζοβανάκης, πιάνο
O Θοδωρής Τζοβανάκης ξεκίνησε τις σπουδές πιάνου στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (τάξη Α. Τζίμα). Απέκτησε το δίπλωμά του από το Μουσικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης (τάξη Δόμνας Ευνουχίδου) με Άριστα παμψηφεί και τιμητική διάκριση εξαιρετικής ερμηνείας. Συνέχισε τις σπουδές στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία της Κολονίας (τάξη R. Gediga) και στη Βασιλική Ακαδημίας της Σκοτίας, αποκτώντας Δίπλωμα Σολίστ και τους μεταπτυχιακούς τίτλους Konzertexamen και Master in performance, με υποτροφία του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης». Οι σπουδές του συνεχίζονται για την απόκτηση του διδακτορικού τίτλου Ph.D. in Creative and Performing Arts από το πανεπιστήμιο του Lieden της Ολλανδίας με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

Έχει μελετήσει με τους G. D. Madge, M. Tirimo, A. Radinovitch, P. L. Aimard, A. Lonquich. Έχει βραβευτεί σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου, αποσπώντας το Α΄ Βραβείο στο διαγωνισμό Yamaha Music Foundation of Europe, το Α΄ Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό νέων σολίστ στο Βόλο και το Γ΄ Βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό D.M.A.R.A. στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πιάνου της Νέας Υόρκης.

Ως σολίστ έχει συμπράξει με συμφωνικές ορχήστρες και μουσικά σύνολα σε Ελλάδα, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία. Ερμήνευσε το κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα του W. Lutoslawski στην Οδησσό (Ουκρανία) σε πρώτη εκτέλεση, με την Εθνική Ορχήστρα της Οδησσού. Επίσης, ερμήνευσε σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση το ίδιο έργο στην Αθήνα με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, καθώς και τη Συμφωνία Concertante για πιάνο και ορχήστρα του C. Szymanowski με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως στο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ., Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, Φεστιβάλ Αθηνών, Δημήτρια, International Keyboard Institute and Festival στη Νέα Υόρκη κ.ά. Παράλληλα, έχει πραγματοποιήσει ρεσιτάλ πιάνου στη Βόννη, Κολονία, Αθήνα, Λονδίνο, Γλασκόβη, Εδιμβούργο, Saint Andrews, Χάγη, Γάνδη, Νέα Υόρκη κ.ά.

Από το 1997 συνεργάζεται με την κιθαρίστρια Κορίνα Βουγιούκα παρουσιάζοντας έργα μουσικής δωματίου για κιθάρα και πιάνο, μέρος από τα οποία γράφτηκαν για το συγκεκριμένο ντουέτο. Είναι μέλος του συνόλου Piandaemonium (6 πιάνα – 12 πιανίστες). Έχει ηχογραφήσει για το Τρίτο Πρόγραμμα Ελληνικής Ραδιοφωνίας και για την κρατική τηλεόραση, καθώς και την Ολλανδική Ραδιοφωνία.

Στο πλαίσιο της διδακτορικής του διατριβής επιμελείται της έκδοσης του συνολικού έργου για πιάνο του Δ. Μητρόπουλου, με παράλληλη ηχογράφηση και παρουσίαση αυτών σε κύκλο συναυλιών.

Αύγουστος 26 2007

Details

Date: Αύγουστος 26, 2007
Time: 9:00 μμ - 11:00 μμ
Cost: δωρεαν
Εκδήλωση Categories:

Venue

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΚΥΖΗ

ΦΗΡΑ
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ΕΛΛΑΔΑ,