TRIO ARTE

Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

TRIO ARTE

Ένα ξεχωριστό Ρεσιτάλ Μουσικής Δωματίου με το “TRIO ARTE» θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι θεατές την Τρίτη 4 Αυγούστου 2009, όταν ξεκινούν οι μουσικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2009 στα Φηρά Σαντορίνης. Η κοινή επιθυμία να εκφρασθούν καλλιτεχνικά, ερμηνεύοντας έργα του κλασικού ρεπερτορίου, ένωσε τρείς σπουδαίους καλλιτέχνες με αποτέλεσμα την σύσταση αυτού του συνόλου.

Το “Trio Arte”’ αποτελείται από τρείς κορυφαίους και καταξιωμένους σολίστες.
Δημήτρης Γούζιος, βιολοντσέλο
Απόλλων Γραμματικόπουλος, βιολί
Γιάννης Μιχαηλίδης, πιάνο

Ερμηνεύουν έργα των J.S.Bach, J. Haydn και A. Dvorak σε ένα μοναδικό κονσέρτο κλασικής μουσικής.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΥΖΙΟΣ, βιολοντσέλο

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε το 1979 από το Ωδείο Αθηνών με καθηγητή τον Λεφτέρη Παπασταύρου, με άριστα παμψηφεί και Α΄ βραβείο. Παράλληλα τελείωσε τη Σχολή Πολιτικών Επιστημών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Συνέχισε την μουσική του πορεία στην Ακαδημία του Guild Hall στο Λονδίνο με τριετή υποτροφία. Καθηγητές του οι Christopher Bunting, Stefan Popov, Radu Adulescu και η Jacqueline Dupre.

Είναι κορυφαίος Α΄ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Έχει συμπράξει ως σολίστ με όλες τις Ελληνικές, καθώς και με αρκετές ξένες ορχήστρες και έχει συνεργασθεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες ερμηνεύοντας έργα μουσικής δωματίου του ευρύτερου κλασικού ρεπερτορίου.

Στα πλαίσια ελληνοτουρκικής συνεργασίας το Μάρτιο 2008 έκανε σειρά συναυλιών στην Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη με το φημισμένο κουαρτέτο βιολοντσέλων “cellistanbul”, ενώ η συνεργασία συνεχίζεται το 2009 με εμφανίσεις σε πολλά πολιτιστικά κέντρα σε πόλεις της Ελλάδας.

Είναι καθηγητής στο Ωδείο Αθηνών και στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Έχει διδάξει σε international master classes (Ελλάδα και Ισπανία). Είναι υπεύθυνος του διεθνούς θερινού σεμιναρίου “H Τέχνη της Ερμηνείας της Μουσικής” το οποίο διεξάγεται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, καθώς και προσκεκλημένος καθηγητής στο Σεμινάριο που γίνεται στην Τσαγκαράδα του Πηλίου από 11 έως 19 Iουλίου 2009.

Είναι ιδρυτής του “Trio Arte” και μέλος του “Λυρικού Κουαρτέτου” και “Voice Ensemble”.

Τα τελευταία χρόνια έχει προσφέρει πλούσιο συνθετικό έργο τόσο στο χώρο της μουσικής δωματίου, όσο και στο χώρο της συμφωνικής μουσικής, του θεάτρου, του κινηματογράφου και της χορογραφίας. Έργα του έχουν παρουσιασθεί σε συναυλιακούς χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό με εξαιρετικές κριτικές.

Μέρος του συνθετικού του έργου κυκλοφορεί σε CD: «FROM MARATHON TO ETERNITY» (FM Records), «MAΤΩΜΕΝΟΣ ΓΑΜΟΣ», «ΟΙ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ» (Wave music), «ΤΗΕ MARATHON BATTLE» (GEMA HS Records)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ, βιολί

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972 και προέρχεται από μουσική οικογένεια. Σπούδασε βιολί με τον Π.Δεσποτίδη και εν συνεχεία με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. στην Αυστρία και τη Γερμανία με τους Στ.Καφαντάρη, Χρ.Πολυζωίδη και W.Rademacher.

Είναι Κορυφαίος Α΄ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με σημαντικές ορχήστρες της Ελλάδας και του Εξωτερικού (Συμφ. Ορχ. Βόλου, Συμφ. Ορχ. του Δήμου Αθηναίων, Σολίστ της Πάτρας, Κ.Ο.Α., L.David ensemble, Φιλ. Ορχ. της Σόφιας, κ.α.) έχοντας παράλληλα έντονη δραστηριότητα στο χώρο της Μουσικής Δωματίου (συμμετοχές σε διεθνή φεστιβάλ και κύκλους συναυλιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό). Είναι παράλληλα και διπλωματούχος βιόλας.

Είναι καθηγητής στο Ωδείο Αθηνών από το 2008. Ασχολείται συστηματικά με τη διδασκαλία επί πολλά έτη έχοντας αναδείξει νέους αξιόλογους βιολονίστες. Μαθητές του έχουν βραβευτεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς, είναι μεταπτυχιακοί φοιτητές σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού ή είναι μέλη επαγγελματικών ορχηστρών.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, πιάνο

Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια. Σπούδασε πιάνο αρχικά με την Αριάδνη Μαγραμπή και στη συνέχεια με την Αλίκη Βατικιώτη στο Ωδείο Αθηνών, απ’ όπου και αποφοίτησε. Με υποτροφία του Βρετανικού Συμβουλίου συνέχισε τις σπουδές του στο Λονδίνο στο Royal College of Music με τον Hubert Dawkes. Έκανε ειδικές σπουδές στη μουσική δωματίου και τη συνοδεία του Lied για τις οποίες είναι πτυχιούχος LRAM από τη Royal Academy of Music.

Έχει αναπτύξει μια πολύπλευρη καλλιτεχνική δραστηριότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως σολίστ και ως μέλος σχημάτων μουσικής δωματίου (Τρίο «Μουσικά Νιάτα Ελλάδος», “Trio Arte”, “Arte Ensemble”, “Piano Quintet Encore”).

Έχει ηχογραφήσει για το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι ιδρυτικό μέλος της EPTA – HELLAS (Ευρωπαϊκός Σύλλογος Καθηγητών Πιάνου – Ελλάς). Είναι καθηγητής στο Ωδείο Αθηνών και στο Ωδείο Ορφείο.

Αύγουστος 04 2009

Details

Date: Αύγουστος 4, 2009
Time: 9:00 μμ - 11:00 μμ
Cost: ΔΩΡΕΑΝ
Εκδήλωση Categories:

Venue

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΚΥΖΗ

ΦΗΡΑ
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ΕΛΛΑΔΑ,