ΚΟΥΙΝΤΕΤΟ ΞΥΛΙΝΩΝ ΠΝΕΥΣΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

ΚΟΥΙΝΤΕΤΟ ΞΥΛΙΝΩΝ ΠΝΕΥΣΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

Το κουιντέτο ξύλινων πνευστών είναι ένα από τα πλέον διαδεδομένα σχήματα μουσικής δωματίου αφού μπορεί και καλύπτει ένα εξαιρετικά ευρύ ρεπερτόριο δημιουργώντας ποικίλα και ιδιαίτερα ηχοχρώματα. Οι πέντε διακεκριμένοι μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Βαγγέλης Σταθουλόπουλος (φλάουτο), Χριστίνα Παντελίδου (όμποε), Γρηγόρης Ασωνίτης (κόρνο), Σπύρος Μουρίκης (κλαρινέτο) και Οδυσσέας Μπάσσιος (φαγκότο) του Κουιντέτου Ξύλινων Πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, επιδιώκουν μέσω συναυλιών μουσικής δωματίου, την προώθηση του ρεπερτορίου για ξύλινα πνευστά και την ενίσχυση της «δημοφιλίας» αυτού του μουσικού σχήματος.
Παράλληλα, το συγκεκριμένο μουσικό σύνολο από την ίδρυσή του το 2013 έως σήμερα έχει υλοποιήσει εκατοντάδες εκπαιδευτικά και κοινωνικά προγράμματα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας στο πλαίσιο των προγραμμάτων «Δικαίωμα στη Μουσική» και «(Επι)μένοντας Αιγαίο» της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και «Άγονη Γραμμή Γόνιμη», ενώ έχει επίσης εκπροσωπήσει την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε εκδηλώσεις που προωθούν τις διακρατικές πολιτιστικές ανταλλαγές.
Για τη συναυλία του Κουιντέτου Ξύλινων Πνευστών στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη έχει επιλεγεί ένα ξεχωριστό πρόγραμμα το οποίο αναδεικνύει την αμφίδρομη σχέση της μουσικής με το θέατρο, την όπερα, το μπαλέτο, το χορό και τον κινηματογράφο. Από το «Μαγικό Αυλό» στο «Η ζωή είναι ωραία», από τη «Λίμνη των Κύκνων» στους παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς, σας προσκαλούν σ’ ένα ελκυστικό και ιδιαίτερο μουσικό ταξίδι.

 

Βαγγέλης Σταθουλόπουλος (φλάουτο)
Χριστίνα Παντελίδου (όμποε)
Γρηγόρης Ασωνίτης (κόρνο)
Σπύρος Μουρίκης (κλαρινέτο)
Οδυσσέας Μπάσσιος (φαγκότο)

 

 

Ιούλιος 28 2017

Details

Date: Ιούλιος 28, 2017
Time: 9:00 μμ - 11:00 μμ
Cost: ΔΩΡΕΑΝ
Εκδήλωση Categories: ,

Venue

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΚΥΖΗ

ΦΗΡΑ
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ΕΛΛΑΔΑ,

+ Χάρτης Google