Ρεσιταλ πιανου Γιωργου-Εμμανουηλ Λαζαριδη

Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ρεσιτάλ πιάνου Γιώργου-Εμμανουήλ Λαζαρίδη

 

Ο πιανίστας και συνθέτης Γιώργος – Εμμανουήλ Λαζαρίδης σε ένα μοναδικό ρεσιτάλ προσκεκλημένος του Μεγάρου Γκύζη, στη Σαντορίνη.

Ο Γιώργος – Εμμανουήλ Λαζαρίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1978. Σήμερα έχει μια λαμπρή καριέρα, με τις εκτελέσεις του να χαρακτηρίζονται ως “τόσο ξεχωριστές, που είναι υπεράνω σύγκρισης ακόμη και όταν σκεφτούμε σπουδαίες ηχογραφήσεις των Argerich, Horowitz, Brendel, Zimerman” (‘Gramophone Music Magazine’).
Σπούδασε Πιάνο κοντά στους Δόμνα Ευνουχίδου, Yonty Solomon και Alfred Brendel και Σύνθεση με τους Χρήστο Σαμαρά, Edwin Roxburgh και Daryl Runswick, ως υπότροφος των Ιδρυμάτων Α. Ωνάση, Α.Γ. Λεβέντη, Hattori και της Βασιλομήτορος Ελισάβετ.
Στα 25 χρόνια παρουσίας του στη διεθνή μουσική σκηνή έχει δώσει εκατοντάδες συναυλίες σε όλο τον κόσμο, σε μεγάλα μουσικά κέντρα όπως τα Royal Albert Hall, Carnegie Hall, Wiener Musikverein και σε διεθνείς διοργανώσεις όπως τα φεστιβάλ Chopin, Montpellier, Istanbul κ.α. Έχει συμπράξει με όλες τις ελληνικές ορχήστρες και με κορυφαίες ορχήστρες του εξωτερικού όπως οι Φιλαρμονικές της Αγίας Πετρούπολης, του Λονδίνου, του Στρασβούργου και του Μονάχου, υπό τη διεύθυνση διάσημων Αρχιμουσικών όπως οι Yuri Temirkanov, Sir Neville Marriner, Ingo Metzmacher, Maxim Shostakovich κ.α.
Συνεργάστηκε με σπουδαία σχήματα μουσικής δωματίου από όλο τον κόσμο συμπεριλαμβανομένων των Medici Quartet, Ysaÿe Quartet, Wiener Octett κ.α., καθώς και με προσωπικότητες της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής όπως οι Λεωνίδας Καβάκος, Michael Tilson Thomas, Μαρία Φαραντούρη κ.α.
Έχει παραδόσει σεμινάρια σε πανεπιστήμια του Birmingham, του Λονδίνου, της Νέας Υόρκης, της Βαρκελώνης κ.α., ενώ ηχογραφήσεις του έχουν επιλεγεί ανάμεσα στις καλύτερες όλων των εποχών από έγκυρα διεθνή περιοδικά μουσικής (‘BBC Music Magazine’, ‘Pianist’, ‘Gramophone’ κ.α.).
Το συνθετικό του έργο αποτελείται από οργανική, χορωδιακή, θεατρική και χορευτική μουσική, με αναθέσεις ελληνικών και ευρωπαϊκών θεσμών.
Διετέλεσε μέλος της Καλλιτεχνικής Διοίκησης του Διεθνούς Φεστιβάλ “Δημητρίων” και υπήρξε ιδρυτικό μέλος του “Kyklos Ensemble”, της Διεθνούς Μουσικής Κοινότητας “Μουσικό Χωριό” και της “Association des Artistes pour la Paix”.

Από το 2010 είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, όπου, μεταξύ άλλων, πρωτοστάτησε στην ίδρυση νέων θεσμών όπως το Φεστιβάλ Παιδικών και Νεανικών Χορωδιών ΟΜΜΘ και, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, η MOYSA – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του ΟΜΜΘ.

 

Συνδιοργάνωση: Δήμος Θήρας – Πνευματικό Κέντρο Μέγαρο Γκύζη – Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.

Απρίλιος 21 2018

Details

Date: Απρίλιος 21, 2018
Time: 7:00 μμ - 9:00 μμ
Cost: ΔΩΡΕΑΝ
Εκδήλωση Categories: , ,

Venue

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΚΥΖΗ

ΦΗΡΑ
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ΕΛΛΑΔΑ,