ΧΟΡΩΔΙΑ «ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ»

Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

ΧΟΡΩΔΙΑ «ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θήρας σε συνεργασία με τη Ν.Α. Κυκλάδων (Επαρχείο Θήρας) και το Εθνικό Ωδείο, Παράρτημα Θήρας, διοργανώνουν το Σάββατο 28 Ιουνίου 2008, στις 7 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο «Μέγαρο Γκύζη» μουσική βραδιά με την 30μελή παιδική χορωδία «Μανώλης Καλομοίρης» και τους σπουδαστές του Ωδείου.

Στις 26 και 27 Ιουνίου, στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα, θα γίνουν συναυλίες των σπουδαστών του Εθνικού Ωδείου, Παραρτήματος Θήρας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ 28 Ιουνίου 2008
Πνευματικό Κέντρο «Μέγαρο Γκύζη»

Α’ Μέρος
Σπουδαστές Εθνικού Ωδείου Παραρτήματος Θήρας

Β΄Μέρος
Παιδική Χορωδία «Μανώλης Καλομοίρης»

· Κούκος – Ντούκου ντούκου μηχανάκι
· Κούκος – Η αλεπού καλόγρια
· Ξανθούλης – Μέρες φωτεινές

· Καλομοίρης – Ο χορός της χελώνας
· Καλομοίρης – Ήλιος κι αέρας
· Καλομοίρης – Το Ψάρεμα

· Χατζιδάκις – Τα Παιδιά του Πειραιά
· Χατζιδάκις – Τσάμικος

· Barratier – Vois sur ton chemin
· Αφροαμερικάνικο Παραδοσιακό – This Little Light of Mine

· Bizet – Carmen (1st act)
· Verdi – Va, pensiero (Nabucco)

· Ξανθούλης – Τι αρμονία, τι ευτυχία
· Offenbach – Barcarolle
The Lion Sleeps tonight

Ιστορικό της Παιδικής Χορωδίας «Μανώλης Καλομοίρης»
Η Παιδική Χορωδία «Μανώλης Καλομοίρης» ιδρύθηκε το 1989 από την κα Χαρά Καλομοίρη και στεγάζεται στην κατοικία του μεγάλου Έλληνα Συνθέτη στο Παλαιό Φάληρο. Πρώτος της διευθυντής υπήρξε ο μαέστρος και μουσικολόγος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Μαλλιάρας, ο οποίος τη διηύθυνε ως το 1993 και από το 2000 μέχρι σήμερα. Στο ενδιάμεσο διάστημα, τη διεύθυνση της Χορωδίας είχε αναλάβει ο Νίκος Βασιλείου. Αποτελείται από παιδιά ηλικίας από 7 έως 16 ετών.

Από το 1995, η Χορωδία επελέγη ως μόνιμος συνεργάτης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Φεστιβάλ Αθηνών, για να συμμετέχει σε λυρικές παραστάσεις που απαιτούν παιδική χορωδία.

Έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις της ΕΛΣ στο Θέατρο «Ολύμπια» και στο Ηρώδειο, ερμηνεύοντας έργα όπως η Τόσκα, οι Μποέμ και η Τουραντό του Πουτσίνι, η Κάρμεν του Μπιζέ, ο Χρυσός του Ρήνου του Βάγκνερ, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος του Καλομοίρη, τα Κάρμινα Μπουράνα του Ορφ, ο Χένσελ και Γκρέτελ του Χούμπερντιγκ, οι Παλιάτσι του Λεονκαβάλλο, οι Όρνιθες του Μάνου Χατζιδάκι, η Τζιοκόντα του Πονκιέλλι κ.α.

Έχει συνεργαστεί με μαέστρους όπως ο Kurt Masur, ο Μιλτιάδης Καρύδης, ο Λουκάς Καρυτινός, ο Βυρων Φιδετζής, ο Ηλίας Βουδούρης, ο Αλέξανδρος Μυράτ, ο Άλκης Μπαλτάς, ο Κάρολος Τρικολίδης, ο Paolo Olmi, ο Angelo Cavallaro, ο Αντώνης Κοντογεωργίου, ο Τσου Χούι, ο Μύρων Μιχαηλίδης, ο Βασίλης Χριστόπουλος, ο Κωνσταντίνος Καρύδης, ο Δημήτρης Κατσίμπας, ο Bramwell Tovey, ο Donato Rencetti, ο Gurer Aykal, o Massimiliano Stefanelli και ο Ραφαήλ Πυλαρινός.

Μερικά από τα συμφωνικά σύνολα με τα οποία έχει συνεργαστεί, είναι: Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου, Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Καμεράτα, Ορχήστρα των φίλων της μουσικής, Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λουξεμβούργου, Διεθνής Ορχήστρα της Ιταλίας, Φιλαρμονική της Κωνσταντινούπολης κ.α. Έχει επίσης συνεργαστεί με Χορωδίες, όπως η Φιλαρμονική Χορωδία του Λονδίνου, η Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η Χορωδία της ΕΡΤ, η Χορωδία Μακεδονίας και η Παιδική Χορωδία Αγ. Τριάος Θεσσαλονίκης.

Τον Απρίλιο του 2002 εμφανίστηκε ερμηνεύοντας το σύνολο των παιδικών τραγουδιών του Καλομοίρη στο Μέγαρο Μουσικής, στα πλαίσια διεθνούς συνεδρίου, που διοργανώθηκε με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τον Φεβρουάριο του 2003 ερμήνευσε, στο Μέγαρο Μουσικής, σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λουξεμβούργου υπό τον Bramwell Tovey, τη Δεύτερη Συμφωνία «Το Τραγούδι της Γης» του Μίκη Θεοδωράκη.

Την περίοδο των Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς 2003-4 παρουσίασε στο Μέγαρο Μουσικής, σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση, το έργο του Περικλή Κούκου Ο Μερλίνος ο Μάγος και το Νησί των Ποιητών, σε συνεργασία με την Καμεράτα υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ. Τη συμμετοχή της ζήτησε ο ίδιος ο συνθέτης.

Τον Μάιο του 2004 συμμετείχε στις δύο παραστάσεις της παιδικής όπερας «Πινόκιο» του Antonio Cericola, που δόθηκαν στο Ηρώδειο σε συνεργασία με τη Διεθνή ορχήστρα της Ιταλίας υπό τη διεύθυνση του Donato Rencetti και του Ραφαήλ Πυλαρινού.
Τον Ιανουάριο του 2005 συμμετείχε σε κύκλο συναυλιών στο Μέγαρο Μουσικής με το σύνολο των συμφωνιών του Ludwig van Beethoven, ερμηνεύοντας στο Χορωδιακό τέταρτο μέρος της 9ης Συμφωνίας, σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική ορχήστρα και τη Φιλαρμονική Χορωδία του Λονδίνου, υπό τη διεύθυνση του Kurt Masur.

Τον Σεπτέμβριο του 2005 συμμετέσχε σε δύο παραστάσεις της όπερας Pagliacci του R. Leoncavallo στο Ηρώδειο, σε σκηνοθεσία Franco Zefirelli, και μουσικη διεύθυνση Massimiliano Stefanelli, καθώς και σε τρεις παραστάσεις της «Ορέστειας» του Ιάννη Ξενάκη σε συνεργασία και σκηνοθεσία Σπύρου Σακκά, με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Κωνσταντινούπολης υπό τον Gurer Aykal.

Τον Οκτώβριο του 2006 εκλήθη στη Θεσσαλονίκη και συμμετέσχε σε συναυλία με τα Carmina Burana του Carl Orff, σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Χορωδία της ΕΡΤ, την Χορωδία Μακεδονίας και την Παιδική Χορωδία της Αγίας Τριάδος Θεσσαλονίκης. Η συναυλία δόθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια του Φεστιβάλ των Δημητρίων.

Έχει, τέλος, συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες του Εθνικού Ωδείου στο Μέγαρο Μουσικής, το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Ινστιτούτο Γκαίτε, στο Φεστιβάλ της Σάμου, στον εορτασμό του Millenium κ.α. Έχει επίσης κληθεί και συμμετάσχει σε εορταστικές εκδηλώσεις της ΕΛΣ, του Δήμου Αθηναίων και του Μεγάρου Μαξίμου.

Την σεζόν 2007-2008 συμμετέσχε σε τέσσερις παραγωγές όπερας σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή (Ναμπούκο, Μποέμ, Τόσκα στο θέατρο «Ολύμπια» και Τουραντότ στο Ηρώδειο), ενώ πραγματοποίησε την πρώτη της ηχογράφηση παιδικών τραγουδιών σε ψηφιακό δίσκο με συνοδεία συμφωνικής ορχήστρας και επισκέφθηκε το Βαρέζε της Ιταλίας, όπου έδωσε την πρώτη της συναυλία στο εξωτερικό. Τον Ιούλιο του 2008 προγραμματίζεται η συμμετοχή της στις παραστάσεις της όπερας «Μπορίς Γκαντουνόβ» του Μοντέστ Μουσσόργκσκι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε συνεργασία με το θέατρο «Μπαλσόι» της Μόσχας

Ιούνιος 2008

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008, 7ΜΜ

Ιούνιος 28 2008

Details

Date: Ιούνιος 28, 2008
Time: 7:00 μμ - 9:30 μμ
Cost: ΔΩΡΕΑΝ
Εκδήλωση Categories:

Venue

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΚΥΖΗ

ΦΗΡΑ
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ΕΛΛΑΔΑ,