EDUA ZADORY & ANASTASIIA DOMBROVSKA – DUO EDAN

Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

EDUA ZADORY & ANASTASIIA DOMBROVSKA – DUO EDAN

Στις 17/8 παρουσιάζεται ένα ξεχωριστό ρεσιτάλ κλασικής μουσικής για βιολί και πιάνο από το DUO EDAN, τις δύο έξοχες δεξιοτέχνες σολίστ από τη Βιέννη, την ουγγρικής καταγωγής σπουδαία βιολονίστρια Édua Zádory και την ουκρανικής καταγωγής πιανίστρια Anastasiia Dombrovska. Η Édua και η Anastasiia δημιούργησαν ένα ντουέτο με πάθος, προσωπικότητα και μια εκπληκτική ομοιογένεια, όπου η έντονη και γεμάτη αυτοπεποίθηση ερμηνεία της Zadory είναι σε τέλεια καλλιτεχνική αρμονία με το φλογερό και ορμητικό παίξιμο της Dombrovska.

Édua Zádory, βιολί
Anastasiia Dombrovska, πιάνο

Η συναυλία γίνεται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ουγγαρίας και της Πρεσβείας της Ουκρανίας στην Αθήνα και με την ευγενική υποστήριξη της Aegean Airlines και της Priamos Maritime.

DUO EDAN | édua zádory – anastasiia dombrovska

Οι σολίστ του duo EDAN, Édua Zádory (βιολί) και Anastasiia Dombrovska (πιάνο) έχουν σπουδάσει στο Μουσικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης και συνεργάζονται από το 2009. Αν και το ντούο είναι ακόμη στην αρχή της καριέρας του, έχει ήδη μεγάλη δραστηριότητα στις διεθνείς μουσικές σκηνές. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα μέλη του, η Édua και η Anastasiia (από όπου και ονομάστηκαν EDAN), ήταν γνωστές και καταξιωμένες στις Ευρωπαϊκές μουσικές αίθουσες ήδη πριν την μεταξύ τους συνεργασία. Η Édua Zádory έχει μία δεκαετή πείρα ως σολίστ και μουσικός δωματίου, ενώ η Anastasiia Dombrovska έχει συμπράξει ως σολίστ με τις πιο σημαντικές ορχήστρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Από την πρώτη χρονιά της συνεργασίας τους, το ντούο Zádory και Dombrovska τιμήθηκε από την καταξιωμένη επιτροπή του Διαγωνισμού μουσικής δωματίου Concorso Internazionale di Musica da Camera Gaetano Zinetti (Sanguinetto, Verona) με το πρώτο βραβείο εξαιρετικής εκτέλεσης και υποδειγματικής ερμηνείας. Στη συνέχεια, το ιδιαίτερης ιδιοσυγκρασίας duo EDAN έδωσε συναυλίες στην Αυστρία (Βιέννη), την Ιταλία (Βερόνα και Μάντοβα), την Αίγυπτο (Κάιρο) και το Ιράν (Τεχεράνη). Από τότε και μέχρι σήμερα, η πορεία τους χαρακτηρίζεται από μία έντονη συναυλιακή δραστηριότητα, ενώ μέσα στο 2011 εμφανίστηκαν στην Πορτογαλία, την Ουγγαρία (Βουδαπέστη και Σέγκετ), τη Γερμανία (Βρέμη), την Τουρκία (Άγκυρα) και την Ιταλία (Ρώμη).

Τα μέλη του duo EDAN συνθέτουν μια ταιριαστή ομάδα που συνδυάζει το πάθος και την προσωπικότητα σε μια μουσικά και καλλιτεχνικά εκλεπτυσμένη απόδοση. Η γεμάτη αυτοπεποίθηση Édua έρχεται σε απόλυτη αρμονία με τη φλογερή Anastasiia. Οι λαμπρές αυτές καλλιτέχνιδες παρουσιάζουν μια εκπληκτική ομοιογένεια και το διεθνές κοινό τις περιγράφει ως “το δίδυμο με μια πνοή και έναν παλμό”. Αυτός ο συγχρονισμένος παλμός και η καλλιτεχνική ομοιογένεια, μέσα από τα οποία οι δύο καλλιτέχνιδες επαναπροσδιορίζονται, έχει τις ρίζες του στην κεντροευρωπαϊκή καταγωγή τους: η Zádory γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ουγγαρία, ενώ η Dombrovska μεγάλωσε μέσα σε Πολωνική-Ουκρανική οικογένεια με Εβραίους προγόνους από το Κίεβο. Το σχήμα τους, το duo EDAN δίνει μεγάλη έμφαση στην ουγγρική και εβραϊκή μουσική, πράγμα που αντανακλά την κοινή καταγωγή αυτών των δύο ταλαντούχων μουσικών.

Πέρα από τις παραπάνω ιδιαιτερότητές τους, το ντούο διαθέτει ένα ευρύ ρεπερτόριο που εκτείνεται από την κλασσική έως τη σύγχρονη μουσική και το οποίο παρουσιάζουν με έναν απρόσμενα νέο τρόπο, με τη μεγαλύτερη δυνατή τεχνική ακρίβεια και μουσική δημιουργικότητα.

Όσον αφορά στα μελλοντικά τους σχέδια έχουν ήδη προγραμματίσει την ηχογράφηση ενός CD με την Quinton Records, καθώς και μια σειρά από συναυλίες στο Παλιό Δημαρχείο της Βιέννης, στο Αυστρο-ουγγρικό Πολιτιστικό Κέντρο της Ρώμης και στο Ίνσμπρουκ.

Édua Zádory, βιολί

Η βιολονίστα Édua Zádory γεννήθηκε στη νότια Ουγγαρία το 1974. Από το 1997 η Βιέννη έγινε το κέντρο της ζωής της, αφού εκεί σπούδασε, μένει και εργάζεται. Είναι κορυφαία στην Ορχήστρα Δωματίου της Βιέννης. Έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ και έχει συνεργαστεί με την τηλεόραση και το ραδιόφωνο στην Ουγγαρία, την Ελβετία, την Αυστρία, το Βέλγιο και τη Γαλλία. Το 2009 κέρδισε το πρώτο βραβείο στον περίφημο διεθνή διαγωνισμό μουσικής δωματίου Gaetano Zinetti της Βερόνας. Το 2011 εμφανίστηκε στο Φεστιβάλ Loisiarte, όπως επίσης και στο 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής της Canberra, στο πλαίσιο της περιοδείας της στην Αυστραλία, υπό την αιγίδα της Αυστριακής πρεσβείας. Η Édua παίζει με βιολί του 1801 κατασκευασμένο από τους Joseph και Antonio Gagliano.

Anastasiia Dombrovska, πιάνο

Η πιανίστρια Anastasiia Dombrovska γεννήθηκε στην Ουκρανία το 1987. Το 2006 ξεκίνησε τις σπουδές της στη Βιέννη, στο University of Music and Performing Arts με καθηγητή τον Heinz Medjimorec. Έκτοτε, μένει και εργάζεται στην αυστριακή πρωτεύουσα. Έχει κερδίσει αρκετούς διεθνείς διαγωνισμούς στην Ουκρανία και τη Σλοβακία, καθώς και το διαγωνισμό F. Chopin στην Πολωνία και την Εσθονία. Το 2009 κέρδισε το πρώτο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου «Gaetano Zinetti» στην Ιταλία και το «Bluethner Golden Tone Award competition” στη Βιέννη. Έχει συνεργαστεί με συμφωνικές ορχήστρες στην Πολωνία, την Εσθονία και την Ουκρανία και δίνει συναυλίες ως σολίστ αλλά και με σύνολα μουσικής δωματίου.

Αύγουστος 17 2012

Details

Date: Αύγουστος 17, 2012
Time: 9:00 μμ - 11:00 μμ
Cost: ΔΩΡΕΑΝ
Εκδήλωση Categories:

Venue

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΚΥΖΗ

ΦΗΡΑ
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ΕΛΛΑΔΑ,