Ο Αττικ στο Παρισι …και αλλες ιστοριες με το Γιωργη Χριστοδουλου

Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ο Αττίκ στο Παρίσι …και άλλες ιστορίες με το Γιώργη Χριστοδούλου

Η παράσταση που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών το καλοκαίρι του 2016 κι έγινε sold out, ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα, έφτασε μέχρι τη Βαρκελώνη, το Λονδίνο και τις όπερες του Καίρου και της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου.
Το πρώτο μέρος της παράστασης διατρέχει την άγνωστη ιστορία της ζωής του Αττίκ στο Παρίσι, από την πρώτη μέρα που φτάνει ως φοιτητής της Σορβόνης αλλά αποφασίζει να εγκαταλείψει τις σπουδές για να σπουδάσει μουσική στο Κονσερβατόριο με σπουδαίους καθηγητές όπως τον Καμίγ Σαιντ-Σανς και τον Γκαμπριέλ Φωρέ, ενώ παράλληλα ξεκινάει την καριέρα του ως συνθέτης και τραγουδοποιός. Μέσα σε λίγα χρόνια γράφει πάνω από 300 τραγούδια που θα τον κάνουν έναν από τους πιο επιτυχημένους συνθέτες της πόλης του φωτός.
Τα τραγούδια αυτά, αποτυπώνονται για πρώτη φορά στο βιβλιο-δίσκο “Ο Αττίκ στο Παρίσι”. Ο Γιώργης Χριστοδούλου, αναλαμβάνει ρόλο story-teller και εξιστορεί τις άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του Αττίκ, ενώ ερμηνεύει με τη ζεστή φωνή του και τη συνοδεία δύο εξαιρετικών μουσικών τα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη.
Στο δεύτερο μέρος τα πιο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του μεσοπολέμου αποκαλύπτονται μέσα από τις γοητευτικές ιστορίες τους.

Γιώργης Χριστοδούλου (φωνή)
Χάρης Σταυρακάκης (πιάνο-ακορντεόν)
Κώστας Κλάγκος (κοντραμπάσο)

Αύγουστος 25 2017

Details

Date: Αύγουστος 25, 2017
Time: 9:00 μμ
Cost: ΔΩΡΕΑΝ
Εκδήλωση Categories: , ,

Venue

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΚΥΖΗ

ΦΗΡΑ
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ΕΛΛΑΔΑ,

+ Χάρτης Google