Νικολας Αναδολης jazz trio

Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Νικόλας Αναδολής jazz trio

Στις 10/8 το ταξίδι συνεχίζεται με το jazz τρίο του νεότατου και εξαιρετικά ταλαντούχου συνθέτη και πιανίστα Νικόλα Αναδολή, ο οποίος τον Οκτώβριο 2010 κέρδισε παμψηφεί το πρώτο βραβείο στο σημαντικό Διεθνή Διαγωνισμό Τζαζ Πιάνου «Martial Solal», που πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια στο Παρίσι. Αυτή η μεγάλη διάκριση του άνοιξε το δρόμο για εμφανίσεις σε φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο και σε φημισμένα τζαζ κλαμπ, όπως το Blue Note της Νέας Υόρκης. Η πορεία του είναι γεμάτη μάθηση, σπουδές και συνεχείς διακρίσεις, με αποκορύφωμα την «Προεδρική Υποτροφία» του φημισμένου Πανεπιστημίου Berklee College of Music στη Βοστώνη των ΗΠΑ, που απέσπασε το 2008 και για τα 4 χρόνια των σπουδών του. Το 2012 ολοκλήρωσε εκεί τις σπουδές του στο πιάνο, την ενορχήστρωση και τη διεύθυνση ορχήστρας, ενώ πλέον συνεχίζει στη Βοστώνη τις μεταπτυχιακές του σπουδές. Θα εμφανισθεί σε μια ξεχωριστή συναυλία στο Μέγαρο Γκύζη με το τρίο του, που αποτελείται από τους Δημήτρη Γουμπερίτση στο ηλεκτρικό μπάσο και Σωτήρη Αναδολή στα ντραμς (δηλαδή τους παλιούς A Priori), τρίο που επελέγη και εκπροσώπησε την Ελλάδα στο 11ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ στην Τεχνόπολη της Αθήνας το 2011.

Νικόλας Αναδολής,
πιάνο

Δημήτρης Γουμπερίτσης, ηλεκτρικό μπάσο
Σωτήρης Αναδολής, ντραμς

Νικόλας Αναδολής, πιάνο

Τον Οκτώβριο 2010 ο -20χρονος τότε- Νικόλας Αναδολής, διαγωνιζόμενος ανάμεσα σε 56 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο, κέρδισε παμψηφεί το 1ο Βραβείο Grand Prix de la Ville de Paris στον 5ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Τζαζ Πιάνου Martial Solal (5th Martial Solal International Jazz Piano Competition), που πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια στο Παρίσι. Αυτή η μεγάλη διάκριση του άνοιξε το δρόμο για εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο επισφραγίζοντας την ήδη αξιόλογη πορεία του στη μουσική, που ξεκίνησε όταν ήταν τεσσάρων ετών και άρχισε να αυτοσχεδιάζει στο πιάνο.
Ο Νικόλας Αναδολής γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1991 στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου από πέντε ετών με τη Μαργαρίτα Ευφραιμίδου και από το 2002 ήταν σπουδαστής στην τάξη πιάνου της ίδιας στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Το 2004 κέρδισε το Α´ βραβείο στον Πανελλήνιο-Παγκύπριο διαγωνισμό πιάνου «ΦΙΛΩΝ», ενώ το 2005 κέρδισε το Γ´ βραβείο στον Παγκόσμιο διαγωνισμό πιάνου «CONZERTEUM» στην Αθήνα. Το 2001 άρχισε και μαθήματα τζαζ πιάνου με τον Γρηγόρη Σημαδόπουλο. Το καλοκαίρι του 2005 παρακολούθησε ένα 15νθήμερο σεμινάριο τζαζ στην Perugia από καθηγητές του Πανεπιστημίου του Berklee. Παρακολούθησε master classes και σεμινάρια τζαζ μεταξύ άλλων και από τους Mico Levief, Pat Martino, Birrelli Lagrene, Greg Osby, Tony Lakatos, Lenny White κ.ά.
Το 2008 κέρδισε και για τα 4 χρόνια των σπουδών του την «Προεδρική» υποτροφία για τζαζ πιάνο στο φημισμένο μουσικό Πανεπιστήμιο Βerklee College of Music στη Βοστώνη (η οποία δόθηκε μόνον σε 2 ξένους μεταξύ 4.000 υποψηφίων εκείνη την χρονιά). Εκεί ολοκλήρωσε το 2012 τις σπουδές του (Bachelor) στο πιάνο, την ενορχήστρωση και τη διεύθυνση ορχήστρας, με συνεχείς μάλιστα διακρίσεις (το 2009 ήταν ένας από τους πέντε νικητές του διαγωνισμού για τη σύνθεση και την ερμηνεία στο Berklee University). Συνεχίζει τις μεταπτυχιακές του σπουδές (Master of Music in jazz performance) στο New England Conservatory στη Βοστώνη με καθηγητές τους Fred Hersch και Jerry Bergonzi.
Ο μόλις 22 ετών εξαιρετικά ταλαντούχος Νικόλας Αναδολής συνθέτει μουσική και εμφανίζεται σόλο ή με γκρουπ σε φημισμένα φεστιβάλ και τζαζ κλαμπ, μεταξύ των οποίων και στο Blue Note στη Νέα Υόρκη ως opening group στο τρίο του πιανίστα Michel Camilo. Με το αμερικάνικο τρίο του έχει ηχογραφήσει με τη δισκογραφική εταιρία Jazz Revelation. Πρόσφατα άρχισε μαθήματα με τον David Callahan στην διεύθυνση ορχήστρας. Έχει συνθέσει έργα για σόλο πιάνο, για ντουέτο με σαξόφωνο, για πιάνο τρίο, για σύνολα πνευστών και εγχόρδων και πρόσφατα για μεγάλες ορχήστρες (εκτελεσμένες και ηχογραφημένες με τους σπουδαστές του Berklee).
Έχει εμφανισθεί με το τρίο του στο Rabat Jazz Festival στο Μαρόκο, ενώ το 2011 έπαιξε σόλο πιάνο στο φημισμένο Radio France Festival στο Μονπελιέ της Γαλλίας. Το 2011 επελέγη με το τρίο του και εκπροσώπησε την Ελλάδα στο 11ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ στην Τεχνόπολη της Αθήνας. Τον Οκτώβριο 2012 εμφανίστηκε με το τρίο του στο γνωστό Enjoy Jazz Festival στη Γερμανία, ενώ τον Φεβρουάριο 2013 έλαβε μέρος παίζοντας σόλο πιάνο στο 12 Points Festival στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας.
Αύγουστος 10 2013

Details

Date: Αύγουστος 10, 2013
Time: 9:00 μμ - 11:00 μμ
Cost: ΔΩΡΕΑΝ
Εκδήλωση Categories:

Venue

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΚΥΖΗ

ΦΗΡΑ
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ΕΛΛΑΔΑ,