Από το 1998 μέχρι σήμερα, στην Αργεντινή και στην Ελλάδα, παρέδωσε και παραδίδει μαθήματα κρουστών, drums και cajon. Το 2011 – 2012 συμμετείχε ως μουσικοσυνθέτης σε ένα από τα μεγαλύτερα event στην Αργεντινή, στο αφιέρωμα στον Federico Garcia Lorca. Το 2009 είχε εκθέσει κάποια από τα έργα ζωγραφικής του στο Art Gallery στη Βούλα, ενώ το 2012 πραγματοποίησε την πρώτη του προσωπική έκθεση ζωγραφικής στον πολυχώρο Manyarte στο Buenos Aires εκθέτοντας τα έργα του κάτω από τους ήχους του συγκροτήματός του. Στον τύπο έχει παρουσιαστεί ως καλλιτέχνης σε περιοδικά «Caras», Αργεντινή (ως μουσικός) και στο αφιέρωμα του περιοδικού «Jazz & Τζαζ» στους λατίνους καλλιτέχνες στην Ελλάδα (ως μουσικοσυνθέτης).
Ο Αντώνης Λαδόπουλος είναι ένας από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της ελληνικής jazz σκηνής. Γνωστός σαν ερμηνευτής αλλά και καθηγητής του jazz ιδιώματος, τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια έχει εμφανιστεί στους περισσότερους συναυλιακούς χώρους και σε πολλά φεστιβάλ ανά την Ελλάδα. Η μέχρι τώρα προσωπική του δισκογραφία απαρτίζεται από 4 CD΄s ενώ και η συμμετοχή του στην ελληνική δισκογραφία είναι μεγάλη.
Ο Αντώνης Λαδόπουλος αποφοίτησε με Bachelor of Music (BM) από το φημισμένο William Paterson University of New Jersey, όπου και σπούδασε Σαξόφωνο Jazz Αυτοσχεδιασμό και Ενορχήστρωση. Στη συνέχεια έλαβε υποτροφία για Μεταπτυχιακές σπουδές στο Eastern Illinois University, απ’ όπου και αποφοίτησε με Master of Arts in Music (ΜΑ). Το 1991 κέρδισε βραβείο καλύτερης εκτέλεσης Σαξοφώνου στο διαγωνισμό «Notre Dame Jazz Festival» στις ΗΠΑ.
Στο διάστημα της παραμονής του στις ΗΠΑ, ο Αντώνης Λαδόπουλος συμμετείχε σε πολλά μουσικά σχήματα και έλαβε μέρος σε συναυλίες jazz σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ με τη συμμετοχή μεγάλων ονομάτων της διεθνούς Jazz σκηνής όπως οι Rufus Reid, Clifford Jordan, Lee Konitz, Dave Liebman Dianne Schuur. Aπό το 1991 έως το 1992, ως μέλος του κουαρτέτου jazz του διάσημου πιανίστα Henry Butler, συμμετείχε σε πολλές συναυλίες στις Πολιτείες του Illinois, Maryland, Michigan και της Indiana.
Από το 1992 ζει και εργάζεται στην Ελλάδα. Ιδρυτικό μέλος του Jazz Κουιντέτου Page One, έχει αποτελέσει ενεργό μέλος της ελληνικής jazz σκηνής και δισκογραφίας με αναρίθμητες εμφανίσεις σε Clubs και θέατρα αλλά και με έντονη συνθετική παρουσία. Έργα του έχουν ερμηνευτεί και ηχογραφηθεί από το jazz κουϊντέτο Page One, την Big Band της Eλληνικής Ραδιοφωνίας και του Δήμου Αθηναίων, καθώς και από το Κουαρτέτο Σαξοφώνων Αθήνας. Το κουαρτέτο του Αντώνη Λαδόπουλου συμμετείχε στις συναυλιακές εκδηλώσεις για την Ολυμπιάδα της Αθήνας το 2004.
Γιώργος Παλαμιώτης, μπάσο
Ο Γιώργος Παλαμιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Πολύ μικρός ασχολείται με τη μουσική παίζοντας κιθάρα και στη συνέχεια ηλεκτρικό μπάσο. Για ένα μικρό χρονικό διάστημα σπουδάζει στο ωδείο Φ. Νάκας και συνεχίζει με υποτροφία στο Berklee College of Music στην Βοστώνη.
Από τα πρώτα του βήματα ξεχωρίζει για την εκφραστική του εμβέλεια μέσα από νέες και διαφορετικές τεχνικές που ενσωματώνει στο ηλεκτρικό μπάσο. Έχει συνεργαστεί με ένα πλήθος καλλιτεχνών μέσα από διαφορετικά μουσικά είδη. Με τους τραγουδοποιούς Διονύση Σαββόπουλο και Tonino Carotone, τους ερμηνευτές Μελίνα Κανά και Γιώργο Νταλάρα, τους στιχουργούς Μ. Ρασούλη και Λίνα Νικολακοπούλου κ.α. Με τους δεξιοτέχνες της παραδοσιακής μας μουσικής Μ. Αχαλινοτώπουλο, Α. Αρκαδόπουλο, Π. Στόικο, Α. Απέργη κ.α. Από τον χώρο της τζαζ με τους Alex Foster, Max Grunhard, Ιασις, David Lynch, Τ. Μπαρμπέρη, Ν. Καπηλίδη, Αντρέα Πολυζωγόπουλο, Κώστα Μπαλταζάνη κ.α. Από τον χώρο του σύγχρονου αυτοσχεδιασμού με τους ηλεκτρονικούς μουσικούς Spyweirdos, Elektronik Meditation, την πιανίστα Τάνια Γιαννούλη κ.α. Από την world music σκηνή με τους Blazin’ Quartet, Brice Wassy, Moussa Hema, Ousmane Keita, Temple Of Sound κ.α. Επίσης με τον βιρτουόζο κιθαρίστα Paul Gilbert, αλλά και τους τσιγγάνους μουσικούς Oprica Ivancea και Κώστα Παυλίδη.
Όλα αυτά τα χρόνια αφιερώνεται στην έρευνα των ηχητικών τοπίων, στην επέκταση των πιθανών εκφραστικών δυνατοτήτων του ηλεκτρικού μπάσου καθώς και στη μελέτη και εφαρμογή της πολυρυθμίας. Διευρύνει τους ορίζοντες αυτής της έρευνας μέσα από συνεργασίες με κορυφαίους μουσικούς, όπως ο μάστερ Brice Wassy, ο σαξοφωνίστας Alex Foster, ο ντράμερ Κώστας Αναστασιάδης, ο κιθαρίστας Κώστας Μπαλταζάνης.
Με την Φένια Παπαδόδημα δημιουργούν το σχήμα Eleusis με Έλληνες και Αφρικάνους μουσικούς. Από το 2004 μέχρι σήμερα το σχήμα αυτό συνεχίζει να παίζει σε φεστιβάλ στην Ευρώπη (Ελλάδα, Γαλλία, Πολωνία) χάρις στην ιδιαίτερη και αυθεντική σύσταση και ταυτότητα του. Σχήμα, που κατά καιρούς συνεργάζεται με σπουδαία ονόματα της διεθνούς και εγχώριας τζαζ και έθνικ σκηνής, όπως ο μάστερ μπαλαφονίστας Μοussa Hema,ο Ousmane Keita, o Brice Wassy (ενορχηστρωτής του Salif Keita), o Haig Yadjidzian κ.α. Το σχήμα Eleusis αντιπροσώπευσε την Ελλάδα στην αλλαγή της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην τιμητική ημέρα της Ελλάδας, σε μία από τις πιο σημαντικές μουσικές διοργανώσεις στη Βαρσοβία.
ΧΟΡΟΣ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΟ
Συνθέτει και παίζει μουσική στην παράσταση MEETRA που παρουσιάζεται στο θέατρο Χοροροές σε σκηνοθεσία της Φένιας Παπαδόδημα. Συνεργάζεται με τους χορογράφους Αποστολία Παπαδαμάκη- One inch of love is one inch of shadow, Κυριάκο Κοσμίδη- Largo el camino, και Νατάσσα Ζούκα στο Μέγαρο Μουσικής. Συνυπογράφει το κείμενο, συνθέτει μουσική και παίζει στην θεατρική παράσταση «Παραμύθια της Ανατολής», σε σκηνοθεσία της Φένιας Παπαδόδημα, παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας. Συνεργάζεται με το The Art Foundation, το Contemporary Art Meeting Point, μέσα από solo performances αλλά και διοργανώσεις διαφορετικών εκδηλώσεων. Γράφει και παρουσιάζει την μουσική εκπαιδευτική εκπομπή Carousel στην ΝΕΤ, σε συνεργασία με τη Φένια Παπαδόδημα.
Τα τελευταία χρόνια διδάσκει και διοργανώνει σεμινάρια με στόχο τη διεύρυνση της πολυρυθμικής αντίληψης. Μέσα από τις ιδιαίτερες solo performances που κάνει, συνεχίζει να ερευνά τα όρια των ηχητικών δυνατοτήτων του ηλεκτρικού μπάσου ενσωματώνοντας διαδραστικά νέες τεχνολογίες και τεχνικές.
Special guest:
Odalis Palma, φωνή