ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΕΓΧΟΡΔΩΝ ΑΕΝΑΟΝ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΕΓΧΟΡΔΩΝ ΑΕΝΑΟΝ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

Τέσσερις διακεκριμένοι μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (ΚΟΑ) «συν-αισθάνονται και αναδημιουργούν», μέσα από το ευρύ ρεπερτόριο του κουαρτέτου εγχόρδων. Χρησιμοποιώντας ως μέσο την αντιστικτική του γραφή, αναδεικνύουν την πολυφωνία, αναπτύσσουν τις δυνατότητες του κάθε συμμετέχοντος οργάνου, με απώτερο σκοπό τη σύμπνοια που καθοδηγείται από το όραμα του συνθέτη, όπως οι ίδιοι το αντιλαμβάνονται.
Το κουαρτέτο εγχόρδων “AENAON” συμμετέχει στο Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη, στη μαγευτική Σαντορίνη με ένα πολυσχιδές πρόγραμμα για όλες τις προτιμήσεις. Το ημιτελές αλλά οδυνηρό και βαθιά συναισθηματικό Quartettsatz του F.Schubert και το σπαραχτικό Adagio του S. Barber, δίνουν τη σκυτάλη στη νησιώτικη πανδαισία της Δωδεκανησιακής Σουίτας του Γιάννη Κωνσταντινίδη, για να ολοκληρωθεί η μουσική κατάθεση με το ποιητικά ρομαντικό 2ο κουαρτέτο του A.Borodin.
To “AENAON” δημιουργήθηκε το 2016. Αν και νεοσύστατο, έχει συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα της ΚΟΑ, σε συναυλίες εντός και εκτός Ελλάδος, καθώς και σε συνεργασίες με καλλιτέχνες εκτός της κλασσικής μουσικής. Αποτελείται από τους βιολονίστες Γιώργο Μάνδυλα (Κορυφαίο Α’ και Αναπληρωτή Εξάρχοντα της Κ.Ο.Α.) και Βασίλη Σούκα (μέλος των Α’ βιολιών της Κ.Ο.Α.), τον βιολίστα Μάνο Γουβέλη (μέλος στις βιόλες της Κ.Ο.Α. ) και τον βιολοντσελίστα Αστέριο Πούφτη (Κορυφαίο Β’ στα βιολοντσέλλα της Κ.Ο.Α.)

Γιώργος Μάνδυλας (βιολί)
Βασίλης Σούκας (βιολί)
Μάνος Γουβέλης (βιόλα)
Αστέριος Πούφτης (βιολοντσέλο)

 

Αύγουστος 01 2017

Details

Date: Αύγουστος 1, 2017
Time: 9:00 μμ - 11:00 μμ
Cost: ΔΩΡΕΑΝ
Εκδήλωση Categories: ,

Venue

ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΒΑΠΤΙΣΤΗ

ΦΗΡΑ
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ΕΛΛΑΔΑ,