Αγγελος Πολιτης – Τιτος Γουβελης

Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Βραδιά Μουσικής Δωματίου

Άγγελος Πολίτης (κλαρινέτο) – Τίτος Γουβέλης (πιάνο)

Ο Άγγελος Πολίτης γεννήθηκε  το 1979 , πήρε τα πρώτα μαθήματα  κλαρινέτου  στην  Φιλαρμονική  Εταιρεία Κέρκυρας  .

Από το 1997 φοίτησε στη Ανώτερα τάξη του “Ωδείου Αθηνών”  με τον Χαράλαμπο Φαραντάτο και εν συνεχεία με το Σπύρο Μουρίκη , απ’ όπου αποφοίτησε  το 2002 λαμβάνοντας  Δίπλωμα κλαρινέτου με «Άριστα παμψηφεί» και διάκριση .

Συνέχισε τις σπουδές του στη Εcole Normale de Musique de Paris ,ως υπότροφος  του ΙΚΥ, με τον καθηγητή Guy DANGAIN. Αποφοίτησε  το 2005 λαμβάνοντας  Diplôme  Superior de Concertiste ,καθώς επίσης έχει παρακολουθήσει την classe de Perfectionnement της Εcole Normale. Έχει λάβει μέρος σε διάφορα  masterclass και έχει κάνει ιδιαιτέρα μαθήματα με διεθνούς φήμης σολίστ όπως (Thomas Friedli , Philippe Cuper , Philippe Berrod , Karl Leister, Alessandro Carbonare.)

Τον Ιανουάριο του 2005 απέσπασε Πρώτο Βραβείο στο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό κλαρινέτου «Piccardie» στη πόλη Αmiens της Γαλλίας . Το Νοέμβριο του 2012 προσκλήθηκε ως μέλος της επιτροπής στο παγκόσμιο διαγωνισμό κλαρινέτου “MARCO FIORINDO” στο Τορίνο της Ιταλίας , καθώς επίσης το Φεβρουάριο του 2013 , προσκλήθηκε  ως  μέλος της επιτροπής στον 7e Concours International de quintette à vent “HENRI TOMASI” Marseille(France) .

Έχει συνεργαστεί με την  Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Καμεράτα Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής , την Εθνική Λυρική Σκηνή , την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών , την Ορχήστρα Πατρών, το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής (υπό το Θεόδωρο Αντωνίου), καθώς επίσης από το 2003 έως το 2010 κατείχε τη θέση του Πρώτου κλαρινέτου στην Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες μουσικής δωματίου και έχει δώσει ρεσιτάλ  όπως στην αίθουσα “Salle Cortot” του Παρισιού , αίθουσα Φ. Νάκας , αίθουσα Φ.Σ Παρνασσός κ.α. . Είναι μέλος του Κουιντέτου Ξύλινων πνευστών  «ΑΙΟΛΟΣ» ενώ έχει συμπράξει ως  σολίστ με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, τη Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, την Καμεράτα Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής και με την  Εθνική  Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ. Διδάσκει κλαρινέτο στο Ωδείο Αθηνών και στο Ωδείο Κέρκυρας.

Είναι μέλος  της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων και 1ο κλαρινέτο στην Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ .

 

O Τίτος Γουβέλης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών με τον Άρη Γαρουφαλή, στο Βασιλικό Κολλέγιο Μουσικής του Λονδίνου με τον Peter Katin και στη Βασιλική Ακαδημία της Σκωτίας με τον Fali Pavri ως υπότροφος του Σωματείου Τζίνα Μπαχάουερ, του Ιδρύματος Ωνάση και του ΙΚΥ. Για κάποια χρόνια μελέτησε τακτικά κοντά στον διάσημο πιανίστα και παιδαγωγό Dominique Merlet στο Παρίσι. Επίσης μελέτησε εκκλησιαστικό όργανο ως υπότροφος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με τον Nicolas Kynaston.

Έχει κερδίσει βραβεία σε πολλούς πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς, καθώς και το βραβείο «Μυκονίου» της Ακαδημίας Αθηνών. Έχει συμπράξει ως σολίστ με τη Βασιλική Εθνική Ορχήστρα της Σκωτίας, τις Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, την Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, την Academica Αθηνών, τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου κ.ά., συνεργαζόμενος με διακεκριμένους αρχιμουσικούς (E. Tabakov, A. Paris, A. Ertüngealp, Β. Φιδετζή, Ν. Αθηναίο, Β. Χριστόπουλο, Γ. Πέτρου κ.ά.). Δίνει τακτικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Μεγ. Βρετανία, Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία, Σερβία, Τουρκία, Νότιο Κορέα, Νιγηρία και Κύπρο). Με τον πιανίστα Χαράλαμπο Αγγελόπουλο συνεργάζονται τακτικά σε ρεπερτόριο για δύο πιάνα και τέσσερα χέρια.

Το ρεπερτόριό του εκτείνεται από το μπαρόκ μέχρι και τον 21ο αιώνα. Σημαντική θέση σε αυτό κατέχει η ελληνική δημιουργία· έχει ερμηνεύσει έργα άνω των 60 Ελλήνων συνθετών, περιλαμβανομένων και αρκετών πρώτων εκτελέσεων, όπως αυτή του 2ου Κοντσέρτου για πιάνο του Ιωσήφ Βαλέτ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (Ιανουάριος 2016). Αξιοσημείωτη στιγμή της σταδιοδρομίας του ήταν η ιστορική πρώτη πανελλήνια εκτέλεση του κολοσσιαίου έργου Vexations του Eric Satie (Απρίλιος 2010) στην Αθήνα, που διήρκεσε 16 περίπου ώρες και έλαβε διθυραμβικές κριτικές.

Ο Τίτος Γουβέλης είναι επίσης συντάκτης και επιμελητής των προγραμμάτων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Δίνει συχνά εισαγωγικές ομιλίες πριν από τακτικές συναυλίες της Κ.Ο.Α. και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Από κοινού με την υψίφωνο Μάιρα Μηλολιδάκη έχουν την καλλιτεχνική επιμέλεια του φεστιβάλ «Μουσικοί ΣυνΤΟΝισμοί» στο πολιτιστικό κέντρο Beton7 στην Αθήνα.

Μάρτιος 11 2017

Details

Date: Μάρτιος 11, 2017
Time: 7:00 μμ - 9:00 μμ
Cost: ΔΩΡΕΑΝ
Εκδήλωση Categories:

Venue

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΚΥΖΗ

ΦΗΡΑ
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ΕΛΛΑΔΑ,