Μια φορα κι ενα ζαμανι

Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Μια φορά κι ένα ζαμάνι


Ελάτε σ’ ένα ταξίδι στις γειτονιές του κόσμου.

Με όχημα τη μουσική και τα παραμύθια.

Δύο μουσικοί κι ένας παραμυθάς ανέβηκαν στο μαγικό χαλί τους και μας ταξιδεύουν. Από την Ουαλία στην Κίνα.

Από τον παγωμένο βορά στην καυτή έρημο. Παρέα με ερωτευμένα βασιλόπουλα μα και απλούς ψαράδες.

Ένα ταξίδι στο κόσμο, γιατί ο κόσμος είναι ένας και τα τραγούδια και τα παραμύθια μας δείχνουν τον τρόπο να γίνουμε και πάλι μια παρέα

όλοι μαζί.

 

 

Μουσική, τραγούδι: Ναταλία Κωτσάνη

Κρουστά: Στέφανος Αγιόπουλος

Αφήγηση: Ταξιάρχης Μπεληγιάννης

 

Ο Στέφανος Αγιότιουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από το Διδυμότειχο Έβρου. Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη μουσική από μικρή ηλικία, σπουδάζοντας θεωρητικά και κλασσική κιθάρα. Αργότερα, στρέφεται στα κρουστά και τη μουσική της ανατολικής Μεσογείου, με δάσκαλο τον Β. Καρίπη, ενώ παράλληλα παρακολουθεί σεμινάρια κρουστών δίπλα σε κορυφαίους μουσικούς (A. Misirli, Ζ. Fresco). Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες και μουσικούς (X.Τσιαμούλης, Μ. Κουτσαγγελίδης, L. Bendioui, Μ. Αμπλιανίτης, Γ. Μαγκλάρας, Μ. Καρπάθιος, Μ. Έσπερ κ.α.) και έχει συμπράξει με πληθώρα μουσικών σχημάτων (Μισμαγιές, Caravan, Neva, κ.α.), συμμετέχοντας κατά καιρούς σε συναυλίες, μουσικές εκδηλώσεις, ηχογραφήσεις και σεμινάρια τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Από το 1998 διδάσκει κρουστά σε διάφορα ωδεία και μουσικές σχολές (Κέντρο Μουσικής Αγωγής, Ηχοτρόπιο, Εθνικό Ωδείο κ.α.), ενώ σήμερα συνεργάζεται με το Σωματείο Φίλων Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φ. Ανωγειανάκη. Είναι πτυχιούχος στη Διατροφολογία και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των βιολογικών προϊόντων (Biogreen, Agriovotani).

Η Ναταλία Κωτσάνη γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία έξι ετών. Σπούδασε κλασικό πιάνο, και τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο με την Ε. Κυλπάση και στο Ωδείο Αθηνών, με το Δ. Μαλλούχο, και το X. Κανά. Το 2006 συναντά το Σ. Λάντσια, ξεκινά μαθήματα αυτοσχεδιασμού και αρχίζει να γράφει τη δική της μουσική. Στο τραγούδι περνά από τάξεις της Μ. Συμεωνίδου, Ε. Κυλπάση και της Ε. Πασπαλά. Το 2011 ηχογραφεί την πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Assa Project», σε ποίηση του Α. Πανταζή και μουσική του Θ. Δρεμέτσικα. Το 2013, πραγματοποιεί με το Λουδοβίκο των Ανωγείων, έναν κύκλο συναυλιών στην Ελλάδα. Το 2014 κυκλοφορεί τη δεύτερη δισκογραφική της δουλειά με τίτλο «Άνθη του Κενταύρου» (Rain Music), σε ποίηση του Α. Πανταζή και μουσική του Α. Τσουκαντά και δική της, όπου συμμετέχουν ο Λ. Μαχαιρίτσας και ο Β. Παπακωνσταντίνου. Από το Δεκέμβρη του 2011, είναι μέλος του συγκροτήματος encardia, όπου τραγουδάει, παίζει ταμπουρέλο, το μικρό κοκκινο ακορντεόν της και… χορεύει. Είναι τελειόφοιτη φοιτήτρια στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, και τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Επιστήμη των Υπολογιστών.

Ο Ταξιάρχης Μπεληγΐάννης γεννήθηκε στο Πειραιά. Από μικρή ηλικία έπεσε στη χύτρα με την φαντασία, το μύθο και το έπος· ασχολήθηκε με τα παιχνίδια στρατηγικής και τα Role Playing Games. Συνάντησε το παραδοσιακό λαϊκό παραμύθι τυχαία, το 2006, σε ένα εκπληκτικό σεμινάριο της Λ. Λαμπρέλλη (ΚΕΘΕΑ Διάβαση), και από τότε του αφιερώθηκε ψυχή τε και σώματι. Από το 2008, έχει κάνει αφηγήσεις σε σχολεία, σε μπαράκια, σε μουσεία, στην ύπαιθρο και σε σκηνές καλλιτεχνικής έκφρασης, ενώ έχει συμμετάσχει σε σημαντικά φεστιβάλ σ’ όλη την Ελλάδα. Έχει μαθητεύσει κοντά στη Λ. Λαμπρέλλη, την Α. Στρουμπούλη και την Σ. Βούλγαρη συμπληρώντας έναν κύκλο σεμιναρίων, καθώς και αρκετα μεμονωμένα εργαστήρια με την Α. Θάνου, τον Σ. Πελασγό και τη Μ. Μαράτου. Πιστεύει όμως, ότι ένας επίσης μεγάλος δάσκαλος είναι οι ίδιες οι αφηγήσεις, από το παιδάκι των πέντε ετών με τη φρεσκάδα και την ειλικρίνεια της ηλικίας μέχρι τη γιαγιά και τον πάππου των εκατόν πέντε ετών, με την πείρα και την παράδοση χρόνων. Τον τελευταίο καιρό ασχολείται με την καταγραφή παραδοσιακών παραμυθιών και, μαζί με τον Γ. Ιωάννου, έχει εκδόσει δύο συλλογές.

Είσοδος: ελεύθερη

Νοέμβριος 12 2016

Details

Date: Νοέμβριος 12, 2016
Time: 8:00 μμ - 10:00 μμ
Cost: ΔΩΡΕΑΝ
Εκδήλωση Categories: ,

Venue

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΚΥΖΗ

ΦΗΡΑ
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ΕΛΛΑΔΑ,

+ Χάρτης Google