ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ «MERLIN»

Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ «MERLIN»

“Η Πόλη Που Δε Γέλαγε Ποτέ”
MerlinLogo2

Η Ομάδα Κουκλοθέατρου “Merlin” παρουσιάζει στο «Μέγαρο Γκύζη» την παράσταση «Η Πόλη που Δε Γέλαγε Ποτέ». Δώδεκα μοναδικές κούκλες, τρία διαφορετικά εντυπωσιακά τρισδιάστατα σκηνικά, χιούμορ και δράση που θα συνεπάρουν τους μικρούς θεατές. Λόγος απλός, μηνύματα σαφή, έννοιες και συμβολισμοί ξεκάθαροι, ο ρόλος των παιδιών σημαντικός και ενεργός σε όλη τη διάρκεια της παράστασης. Στο τέλος ποιος ξέρει.. ίσως παιδιά και κούκλες είναι αρκετά ώστε να κάνουν αυτή τη πόλη να γελάσει… ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ!

Διάρκεια παράστασης: 50΄

Καλώς ορίσατε στο χώρο του παραμυθιού και του ονείρου,
στο κουκλοθέατρο !

“Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΔΕ ΓΕΛΑΓΕ ΠΟΤΕ”
(παράσταση εγκεκριμένη από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας)

Ο μικρός πρωταγωνιστής μας ζει σε μια πόλη που οι άνθρωποι έχουν ξεχάσει να γελάνε. Με τη βοήθεια των παιδιών κερδίζει ένα εισιτήριο για ένα τσίρκο. Ένα τσίρκο μαγεμένο … αόρατο. Όταν θα το ανακαλύψει, θα καταλάβει ότι οι άνθρωποι του τσίρκου αυτού συμβολίζουν όλα αυτά τα συναισθήματα που λείπουν από την πόλη του και κάνουν τους ανθρώπους δυστυχισμένους. Με την βοήθεια των παιδιών θα προσπαθήσει να σπάσει το ξόρκι της μάγισσας που κρατάει το τσίρκο φυλακισμένο και να το φέρει και πάλι στη πόλη του.

… η συνέχεια επί σκηνής !

 ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Το Κουκλοθέατρο “MERLIN” δημιουργήθηκε από την Ντέμη Παπαδά και τον Δημήτρη Στάμου.

Σενάριο / Σκηνοθεσία: Ντέμη Παπαδά, Δημήτρης Στάμου
Κατασκευή κούκλας / Εμψύχωση: Ντέμη Παπαδά, Δημήτρης Στάμου
Σκηνικά / Κατασκευές: Δημήτρης Στάμου
Παραγωγή: Ομάδα MERLIN 2006

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ «MERLIN»
Η επαγγελματική ομάδα κουκλοθέατρου “Merlin”, από το 1995 δημιουργεί και ζωντανεύει Κουκλόκοσμους. Δεκατρία χρόνια έρευνας γύρω από την κούκλα και το θέατρο της. Οχτώ χρόνια συνεχούς παρουσίας στο ευαίσθητο κομμάτι της παιδικής τέχνης. Έχει ανεβάσει 6 κουκλοθεατρικά έργα για παιδιά και έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες παραστάσεις και εργαστήρια για την κούκλα και το θέατρό της σε όλη την Ελλάδα.

Με πίστη στον ρομαντισμό των παιδικών ψυχών αλλά και των δικών της ονείρων η ομάδα “MERLIN” συνεχίζει και φέτος. Ανεβάζοντας τον πήχη της δημιουργικότητάς της όσο πιο ψηλά οι ανθρώπινες δυνάμεις της το επιτρέπουν, δίνει τον καλύτερο εαυτό της γι αυτό που κουβαλάει μέσα της… Το ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ!

Είναι σε διαρκή συνεργασία με σχολεία, δημοτικούς φορείς, Μ.Κ.Ο και πολιτιστικούς οργανισμούς για παραστάσεις, παρουσιάσεις θεματικών ενοτήτων με κούκλες καθώς και κατασκευές σκηνικών αντικειμένων για τις ανάγκες παραστάσεων θεατρικών θιάσων. H OMAΔΑ ΜΕRLIN είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κουκλοθέατρου (UNIMA-ΕΛΛΑΣ) και στέλεχος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού για το κουκλοθέατρο ΝΗΜΑ.

Σας καλούμε να ταξιδέψουμε μαζί στον κουκλόκοσμο της ομάδας MERLIN.

Αύγουστος 11 2008

Details

Date: Αύγουστος 11, 2008
Time: 9:00 μμ - 11:00 μμ
Cost: ΔΩΡΕΑΝ
Εκδήλωση Categories:

Venue

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΚΥΖΗ

ΦΗΡΑ
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ΕΛΛΑΔΑ,