ΕΛΕΝΗ-ΛΥΔΙΑ ΣΤΑΜΕΛΛΟΥ

Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

ΕΛΕΝΗ-ΛΥΔΙΑ ΣΤΑΜΕΛΛΟΥ

Στις 7/8 δύο πολλά υποσχόμενοι βραβευμένοι καλλιτέχνες, η νεαρή σοπράνο Ελένη-Λυδία Σταμέλλου και ο πιανίστας Μάριος Καζάς, μας ταξιδεύουν με γνωστά κομμάτια από τον κινηματογράφο και τα musicals. Θα ακουστούν, μεταξύ άλλων, τραγούδια από τα musicals “west side story”, “my fair lady”, “the phantom of the opera”, “Evita”, “the wizard of Oz”, “the sound of music” κ.α.

Ελένη – Λυδία Σταμέλλου, σοπράνο
Μάριος Καζάς, πιάνο

Ελένη-Λυδία Σταμέλλου, σοπράνο
Η Ελένη-Λυδία Σταμέλλου γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι κόρη της γνωστής τραγουδίστριας Αλίκης Καγιαλόγλου. Μελέτησε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών, αρχικά με τη Λένια Ερωδιάδου και μετά με την Αλίκη Βατικιώτη. Σπούδασε μπαλέτο αρχικά στη σχολή του Γιάννη Μέτση, στη σχολή της Elwa Molin στο Τάμπερε της Φινλανδίας και στη συνέχεια στη σχολή Dance Emotion του Φράιμπουργκ της Γερμανίας. Τα πρώτα μαθήματα τραγουδιού έλαβε από το Φραγκίσκο Βουτσίνο στη Αθήνα και συνέχισε με τον Petri Antikainen στο Τάμπερε της Φινλανδίας. Σπούδασε εν συνεχεία με τον Markus Goritzki στην Ανώτατη Μουσική Σχολή του Φράιμπουργκ, από όπου αποφοίτησε το 2004 με δίπλωμα Σολίστ, καθώς και στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Τέχνης (Universitaet fur Musik und Darstellende Kunst) της Βιέννης με την υποτροφία Erasmus, στην τάξη του Ralf Doering.

Ως υπότροφος του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» ξεκίνησε μεταπτυχιακές σπουδές με τη Stella Parenti στο Κονσερβατόριο «G.B. Martini» στην Μπολόνια της Ιταλίας και στη συνέχεια στο Κονσερβατόριο «San Pietro a Majella» στη Νάπολη της Ιταλίας με ειδίκευση στο Μπαρόκ τραγούδι ως μαθήτρια του μαέστρου Antonio Florio. Εδώ και ένα χρόνο παρακολουθεί μαθήματα τελειοποίησης τεχνικής με την σοπράνο Maria Candida. Έχει επίσης παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής με τη Σοφία Κακαρελίδου.

Σε ηλικία 21 ετών κέρδισε το 2ο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό τραγουδιού “Ferruccio Tagliavini” (κατηγορία νέων), στο Deutschlandsberg της Αυστρίας, όπου η Dame Joan Sutherland εκφράστηκε με επαινετικά λόγια για το ταλέντο της. Το 2004 έλαβε μέρος στα σεμινάρια τραγουδιού τις Μargret Baker-Genovesi στο Montepulciano της Ιταλίας.

Παρουσιάζει τακτική σολιστική δραστηριότητα με ένα ευρύ ρεπερτόριο που περιλαμβάνει Όπερα, Οπερέτα, Ορατόριο, Musical, Lied και Soundtracks, τραγουδισμένα σε εννέα γλώσσες, στη Γερμανία (Stadthalle Bayreuth, Schloss Ebnet, Zelt Musik Festival, Wallgraben Theater, St. Johann Kirche στο Φράιμπουργκ), στην Ελλάδα (Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Θέατρο Παλλάς, Εβραϊκή Συναγωγή Αθήνας, Ρωμαϊκή Αγορά, Ινστιτούτο Goethe, Athenaeum, Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, Φεστιβάλ Σύμης, Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου, Ιόνιο Φεστιβάλ κλασικής μουσικής “Παύλος Καρρέρ”, Πινακοθήκη Δήμου Πειραιά), στη Τουρκία (Φεστιβάλ Μουσικής «Cesme», Σμύρνη) και στη Γαλλία (Eglise de Niedermodern).

Τον Ιούλιο του 2007 πήρε μέρος στο Musical Revue “The Show” του Mondo Musical, που παρουσιάστηκε στο Freiburg (Zelt Musik Festival, Wallgraben Theater), όπου τραγούδησε και χόρεψε αποσπάσματα από τα Musical “West side story”, “A little night music”, “Candide”, “A chorus line”. Τον Οκτώβριο του 2007 τραγούδησε τον ρόλο της Christel στην οπερέτα του Carl Zeller “Der Vogelhaendler” στο Freiburg. Τον Μάιο του 2008 ερμήνευσε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το τραγούδι «Η Μεθυσμένη» του Τόνιου Πασχάλη με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ., υπό τη διεύθυνση του Α. Πυλαρινού. Τον Οκτώβριο του 2008 εμφανίστηκε στο Ηρώδειο, στα πλαίσια της συναυλίας της Αλίκης Καγιαλόγλου.

Τη σεζόν 2008-2009 εμφανίζεται στην όπερα Νέων του Mannheim ερμηνεύοντας σε πρώτη παγκόσμια παρουσίαση το ρόλο της Χιονάτης στην ομώνυμη μοντέρνα όπερα των Jens Joneleit και Sophie Kassies, καθώς και στην μπαρόκ όπερα «Αμνός» σε λιμπρέτο της Sophie Kassies και μουσική των Haendel, Vivaldi και Monteverdi, με εμφανίσεις στην Γερμανία, Ιρλανδία και Ολλανδία.

Τον Μάιο-Ιούλιο 2009 τραγούδησε με το διάσημο τενόρο Μάριο Φραγκούλη στις συναυλίες του στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Θέατρο Παλλάς στην Αθήνα και στο Φεστιβάλ Μουσικής «Cesme» στη Σμύρνη της Τουρκίας. Από το Σεπτέμβριο 2009 εμφανίζεται με την όπερα “Χιονάτη” στην Όπερα του Όλντενμπουργκ στη Γερμανία.

Η Ελένη-Λυδία Σταμέλλου μιλάει Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Ιταλικά και τραγουδάει ακόμα και στα Ρώσικα, Ισπανικά, Εβραϊκά, Γίντις και Σίνταριν.

Μάριος Καζάς, πιάνο
Ο Μάριος Καζάς γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε σπουδές πιάνου στο Αθηναϊκό Ωδείο, όπου σπούδασε ως κάτοχος διαρκούς υποτροφίας στην τάξη της κας Γιολάντας Σεβέρη. Κατόπιν φοίτησε στο Ωδείο Athenaeum ως μαθητής της σολίστ Ντόρας Μπακοπούλου. Συνέχισε τις σπουδές του στο Ωδείο Αθηνών, από όπου και αποφοίτησε με βαθμό διπλώματος Άριστα Παμψηφεί και Α’ Βραβείο Παμψηφεί και Έπαθλο Ματζαγριωτάκη (τάξη Ντ. Μπακοπούλου).

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Paul Badura-Skoda, Μαρτίνο Τιρίμο, Halina Alberth, Jean-Claude Pennetier, Irina Kherj, Leon Fleisher, Chantal Stigliani κ.α. και έχει μετάσχει σε διεθνείς μουσικές συναντήσεις.

Έχει βραβευθεί με Α’ και Β’ Βραβεία σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Πιάνου (Χ.Ο.Ν. Α’ Βραβείο εκτός συναγωνισμού και χρυσό μετάλλιο, Λέσχης Φίλων Jose Carreras, Μουσικοί Αγώνες Υπουργείου Παιδείας, Διαγωνισμός “Χρυσή Μούσα”) και έχει αποσπάσει Β’ Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου “Art and Education in the 21st century”. Στον Α’ Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου «Απόλλων» τον Μάρτιο του 2008 τιμήθηκε με Β’ Βραβείο (μη απονεμηθέντος πρώτου βραβείου). Τον Νοέμβριο του 2008 βραβεύτηκε από την UNESCO για την μουσική του προσφορά.

Έχει εμφανιστεί στην Αθήνα (Θέατρο Ηρώδου Αττικού, Αίθουσα Athenaeum, Αίθουσα Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών, Αίθουσα Αμερικανικού Κολλεγίου Pierce/Deree, Αίθουσα Φίλιππος Νάκας, Αίθουσα Παρνασσός, Αίθουσα Ινστιτούτου Goethe, Αίθουσα Τελετών Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, Ίδρυμα Γουλανδρή-Χορν, Πολεμικό Μουσείο, Αίθουσα Ινστιτούτου της Δανίας κ.α.), αλλά και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας (Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας, Φεστιβάλ Ηρακλείου – Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», Φεστιβάλ Πάτρας – Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών, Φεστιβάλ Άργους – Αρχαιολογικός Χώρος Δειράδας, Θεσσαλονίκη – Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο και Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, Αρχαιολογικό Μουσείο Αιγίου, Φεστιβάλ Σύμης, Νάουσα, Κόρινθος, Χίος κ.α.), καθώς και στην Αίγυπτο και την Κύπρο.

Έχει συμπράξει ως σολίστ με τις ορχήστρες “Bavarian Classics” και “Haag Youth Instrumental Ensemble” σε κοντσέρτα L.v.Beethoven, W.A.Mozart και J.S.Bach. Είναι μέλος της Ε.Ρ.Τ.Α. Ελλάς (European Piano Teachers Association) και δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα της συνοδείας τραγουδιού και της μουσικής δωματίου. Συνεργάστηκε με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στα πλαίσια του προγράμματος «Αίθριες Νύχτες». Έχει συνεργαστεί επί σκηνής με καλλιτέχνες διεθνούς φήμης και έχει ηχογραφήσει ζωντανά για το Γ’ Πρόγραμμα της ελληνικής ραδιοφωνίας.

Ο Μάριος Καζάς είναι πτυχιούχος του τμήματος Νομικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου ολοκλήρωσε και Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Δικαίου.

Αύγουστος 07 2010

Details

Date: Αύγουστος 7, 2010
Time: 9:00 πμ - 11:00 μμ
Cost: ΔΩΡΕΑΝ
Εκδήλωση Categories:

Venue

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΚΥΖΗ

ΦΗΡΑ
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ΕΛΛΑΔΑ,