ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΚΟΥΛΑ

Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΚΟΥΛΑ

Το Σάββατο 24/8 παρουσιάζεται στο Μέγαρο Γκύζη το βιβλίο του Γιώργου Κουκουλά «Το βυθισμένο βασίλειο» (εκδ. Διόπτρα). Για το βιβλίο θα μιλήσει η συγγραφέας και σκηνοθέτις Κωστούλα Τωμαδάκη και ο φυσικός Λουκάς Λυγνός. Στην παρουσίαση θα παρευρεθεί και θα μιλήσει και ο συγγραφέας Γιώργος Κουκουλάς.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Γκύζη Γιάννης Παπακωνσταντίνου.

Ο Γιώργος Κουκουλάς γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα και τα τελευταία 7 χρόνια ζει και εργάζεται στη Σαντορίνη. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.  Σπούδασε Ηλεκτρονικός Μηχανικός και ακολούθησε Μεταπτυχιακές σπουδές σε Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα Η/Υ στο Πανεπιστήμιο Μπρουνέλ της Αγγλίας. Έχει εργαστεί στο Εθνικό Ερευνητικό Κέντρο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος, στο Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΕΒΕΑ) και ως καθηγητής στον ιδιωτικό εκπαιδευτικό όμιλο ΞΥΝΗ. Σήμερα εργάζεται στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης ως Ηλεκτρονικός Μηχανικός Ασφαλείας Εναέριας Κυκλοφορίας. Το μυθιστόρημα αυτό αποτελεί την πρώτη του συγγραφική απόπειρα.

Τι σχέση μπορεί να έχει η κοσμοπολίτικη Σαντορίνη με τη χαμένη Ατλαντίδα; Δυο ιστορίες που τις χωρίζουν χιλιάδες χρόνια, αλλά τις ενώνουν πολλά περισσότερα…

Ελληνικό αρχιπέλαγος, πριν από τρεισήμισι χιλιάδες χρόνια… Η Μινωική Αυτοκρατορία κυριαρχεί στη Μεσόγειο. Ένας προηγμένος πολιτισμός, τόσο ισχυρός όσο και μυστηριακός. Οι ανακαλύψεις του σε τεχνολογία και φιλοσοφία πρωτόγνωρες. Όμως για όλα τα πράγματα έρχεται ένα τέλος. Μετά από την αλαζονική εκστρατεία ενάντια στην Αθήνα, η Αυτοκρατορία αντιμετωπίζει μια τρομερή φυσική καταστροφή. Ένας σοφός βασιλιάς σηκώνει στους ώμους του έναν ολόκληρο κόσμο. Ένας νεαρός αξιωματικός καλείται να θυσιάσει τα πάντα προκειμένου να αποτρέψει την εκπλήρωση μιας προφητείας. Ο χρόνος αποδεικνύεται αμείλικτος για τους πιστούς του.

Σαντορίνη, σημερινή εποχή… Ο Νικόδημος είναι ένας παθιασμένος καθηγητής που έχει αφιερώσει τη ζωή του στο κυνήγι ενός θρύλου. Μετά από πολλά χρόνια έρευνας κάνει μια συγκλονιστική ανακάλυψη. Μια ανακάλυψη που μπορεί να αλλάξει την ιστορία του πολιτισμού για πάντα. Ζητάει τη βοήθεια του μοναδικού ανθρώπου που μπορεί να εμπιστευτεί, του παλιού φοιτητή του Αλέξανδρου. Εκείνος σπεύδει στο κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων όχι μόνο για να εξερευνήσει το μακρινό παρελθόν, αλλά και για να έχει μια δεύτερη ευκαιρία σε έναν ανεκπλήρωτο έρωτα. Οι δυο αρχαιολόγοι επιχειρούν να αποκρυπτογραφήσουν μια ξεχασμένη γλώσσα και να βρουν το μίτο που θα τους βοηθήσει να εξηγήσουν το μεγαλύτερο αίνιγμα της ιστορίας. Ποτέ όμως δεν θα μπορούσαν να υποψιαστούν ότι η αρχαία προφητεία έχει αρχίσει να ξυπνάει. Και όλοι οι οιωνοί δείχνουν απειλητικά προς το μέρος τους.

Σχετικά με το βιβλίο και την πορεία του, αξίζει να αναφέρουμε ότι πρόκειται για το μοναδικό μέχρι στιγμής ιστορικό μυθιστόρημα του οποίου η πλοκή εξελίσσεται σ’ ένα απο τα πιο γνωστά και δημοφιλή ιστορικά μνημεία του κόσμου, τον προιστορικό οικισμό του Ακρωτηρίου της Σαντορίνης, με το κείμενο να ταξιδεύει τους αναγνώστες του σε δυό παράλληλους κόσμους. Στον σημερινό, των επιστημόνων που ερευνούν την αρχαία πολιτεία και τον πολιτισμό της, και τον προιστορικό με τις σοβαρές αγωνίες που είχαν προκύψει στους κατοίκους της αρχαίας πόλης με την αναγνώριση ότι η πόλη τους αναμένεται να καταστραφεί εξ αιτίας ενός πολύ μεγάλου μεγέθους φυσικού φαινομένου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/8/2013, 21:00
Σεπτέμβριος 24 2013

Details

Date: Σεπτέμβριος 24, 2013
Time: 9:00 μμ - 11:00 μμ
Cost: ΔΩΡΕΑΝ
Εκδήλωση Categories:

Venue

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΚΥΖΗ

ΦΗΡΑ
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ΕΛΛΑΔΑ,