Από τον Grétry στον Satie

Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Από τον Grétry στον Satie

ένα αφιέρωμα στο Γαλλικό Ρομαντισμό

 

Σοφία Παπαδημητροπούλου (σοπράνο) – Δημήτρης Γιάκας (πιάνο)

 

Σοφία Παπαδημητροπούλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Παρακολούθησε μαθήματα πιάνου στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και εκπλήρωσε τις μουσικές της σπουδές στο κλασικό τραγούδι με τις υψηλότερες τιμές, με την διεθνούς φήμης σοπράνο Μαρίνα Krilovici. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια τραγουδιού με διακεκριμένους σολίστ της όπερας, όπως των Cheryl Studer, Peter Svensson, Δημήτρη Πλατανιά, Χριστίνας Γιαννακοπούλου και Δήμητρας Θεοδοσίου, με την οποία και μελετά συστηματικά. Από το 2015 συνεργάζεται σταθερά με τον πιανίστα Δημήτρη Γιάκα.
Έχει συνεργαστεί με τις «Όπερες των ζητιάνων» στην όπερα του J. Verdi “Trovatore” σε μουσική διεύθυνση Χαράλαμπου Γωγιού, καθώς και σε σειρά συναυλιών, ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε σημαντικά θέατρα της Αθήνας και της επαρχίας (Αίθουσα «La Divina» Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum, Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Γερμανική Εκκλησία Αθηνών, Θέατρο Βεάκη, Καθολικός ναός του Αγ. Ιωάννου Βαπτιστή Σαντορίνης, Μέγαρο Γκύζη Σαντορίνης κ.α.).
Έχει συμμετάσχει σε πολλά forum και φεστιβάλ νέων καλλιτεχνών, όπως τα «12 κουπέ» του θεάτρου «Tο Tραίνο Στο Ρουφ», με το οποίο και συνεργάστηκε και πέραν του φεστιβάλ. Τη θεατρική σαιζόν 2012 εμφανίστηκε σε mini opera-show, όπου έπαιζε και σκηνοθετούσε η ίδια την παράσταση. To 2013 ήταν μία εκ των επιτυχόντων του studio operas της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και το 2014 έγινε δεκτή να συμμετάσχει στον 38o Διεθνή Διαγωνισμό Τραγουδιού “Grand Prix Maria Callas”.
Ταυτόχρονα με τις μουσικές σπουδές της, δραστηριοποιείται στην υποκριτική. Έχει υπάρξει μέλος θεατρικών εργαστηρίων και θιάσων έχοντας συνεργαστεί με σημαντικούς ηθοποιούς, σκηνοθέτες και σεναριογράφους του θεάτρου μας (Βλ. Κυριακίδη, Ελένη Σκότη, Μιρέλλα Παπαοικονόμου κ.α.). Βίντεο και ηχογραφήσεις της μπορείτε να παρακολουθήσετε στο προσωπικό της κανάλι στο YouTube. Διδάσκει τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο παράρτημα Θήρας και στο Εράτειο Ωδείο. Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.)

 

 

Δημήτρης Γιάκας

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Έλαβε δίπλωμα πιάνου από το Εθνικό Ωδείο (τάξη της Μυρτώς Μαυρίκου). Συνέχισε μουσικές σπουδές στην École Normale de Musique του Παρισιού, ειδικότερα στο πιάνο, στη μουσική δωματίου και στη μουσική προετοιμασία όπερας. Κατόπιν άρχισε να μελετά συνοδεία τραγουδιού πλάι στον Ντάλτον Μπόλντουιν. Από το 1982 έως το 1991 εργάστηκε ως πιανίστας-μουσικός εκγυμναστής στην Όπερα του Παρισιού, καθώς και στην όπερα της Λυών, κατόπιν προσκλήσεως του μουσικού διευθυντού της Kent Nagano. Παράλληλα, εμφανίστηκε συνοδεύοντας στο πιάνο τραγουδιστές στο Παρίσι, καθώς επίσης σε πολλές πόλεις και φεστιβάλ της Γαλλίας. Από το 1990 εγκαταστάθηκε πάλι στην Αθήνα, όπου ξεκίνησε την τακτική συνεργασία του με την Εθνική Λυρική Σκηνή και με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Συνοδεύει τακτικά Έλληνες και ξένους τραγουδιστές σε συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Μάιος 06 2017

Details

Date: Μάιος 6, 2017
Time: 8:00 μμ - 10:00 μμ
Cost: ΔΩΡΕΑΝ
Εκδήλωση Categories:

Venue

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΚΥΖΗ

ΦΗΡΑ
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ΕΛΛΑΔΑ,