ΟΜΑΔΑ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ «ΦΤΟΥΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ»

Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

ΟΜΑΔΑ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ «ΦΤΟΥΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ»

“Όταν η Κόκκινη Κλωστή Χάθηκε στο Μεγάλο Δάσος”

Στις 10/8 μια παράσταση για τους μικρούς αλλά και μεγάλους φίλους μας, όπου το θέατρο και το κουκλοθέατρο παντρεύονται δραπετεύοντας στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Η ομάδα κουκλοθέατρου και αφήγησης παραμυθιών Φτουξελευτερία παρουσιάζει την παράσταση “Όταν η Κόκκινη Κλωστή Χάθηκε στο Μεγάλο Δάσος”. Μια παράσταση κουκλοθέατρου και αφήγησης λαϊκών παραμυθιών με ζωντανή μουσική και τραγούδια. Κούκλες, αντικείμενα και άνθρωποι συναντιούνται σε έναν κόσμο που δεν υπάρχει ο φόβος, στον κόσμο της ελληνικής λαϊκής παράδοσης και μουσικής.

Συντελεστές:
Αγγελική Γουναρίδη, εμψύχωση κούκλας και αντικειμένων
Κωσταντής Μιζάρας (ηθοποιός), αφήγηση και κιθάρα

Ftouxelefteria logo

Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα
Ώρα έναρξης: 20:30
Είσοδος ελεύθερη

ργαστήριο Κατασκευής και Εμψύχωσης Κούκλας από ανακυκλωμένα υλικά


ReUseMe small
Στα πλαίσια της παρουσίας της ομάδας κουκλοθεάτρου και αφήγησης παραμυθιού ΦΤΟΥΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ με την παράσταση «Όταν η Κόκκινη Κλωστή Χάθηκε στο Μεγάλο Δάσος», θα λειτουργήσει στο Μέγαρο Γκύζη την επόμενη της παράστασης ημέρα, Τετάρτη 11 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα, το εργαστήρι κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας για παιδιά ηλικίας 4 έως 10. Το κάθε παιδί θα κατασκευάσει τη δική του κούκλα, χρησιμοποιώντας «άχρηστα» αντικείμενα, και θα παίξει μαζί της ένα μικρό αυτοσχέδιο σενάριο. Το εργαστήρι διαρκεί 50 λεπτά και η ομάδα των παιδιών, που θα μπορεί να το παρακολουθήσει, θα έχει μέγιστο αριθμό 40 άτομα.

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010
Ώρα έναρξης: 19:00
Διάρκεια: 50 λεπτά
Ηλικία συμμετεχόντων: 4-10 ετών
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 40 παιδιά

Η ομάδα κουκλοθέατρου και αφήγησης παραμυθιών ΦΤΟΥΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ αποτελείται από την Αγγελική Γουναρίδη (εμψύχωση κούκλας και αντικειμένων) και τον Κωσταντή Μιζάρα (ηθοποιό). Η ΦΤΟΥΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της στα τέλη του 2005 στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων, όπου παρουσίασε ελληνικά παραδοσιακά παραμύθια και διεξήγαγε εργαστήρι κατασκευής για τα παιδιά-θεατές της παράστασης.

Στόχος της συνεργασίας έκτοτε, είναι η δημιουργία και η εκτέλεση παραστάσεων, στις οποίες το θέατρο και το κουκλοθέατρο παντρεύονται με σκοπό την ουσιαστική επικοινωνία κοινού και κουκλοπαιχτών. Η ΦΤΟΥΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ δεν λέει παραμύθια και ιστορίες… ΣΑΣ λέει παραμύθια και ιστορίες.

Παραγωγές:
2009 «Γιατί φυσάει ο άνεμος»: κουκλοθέατρο με ζωντανή μουσική. Προσαρμογή κειμένων, σκηνοθεσία. Ομάδα ΦΤΟΥΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ.
2008 «Πάμε Σινεμά»: Μουσική παράσταση με το μουσικό σχήμα Ήχων Ηχώ.
2007 «Τα Καλλίτερα από τα Καλλίτερα»: Μουσική παράσταση με το μουσικό σχήμα Ήχων Ηχώ.
2007-2009 «Μαγειρεύοντας Ιστορίες»: Κουκλοθέατρο με συμμετοχή του κοινού στην εξέλιξη της ιστορίας στο Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας. Σενάριο, σκηνοθεσία : Ομάδα ΦΤΟΥΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ
2007 «Η κυρά της λίμνης»: βασισμένο σε παραμύθι της ομάδας ΦΤΟΥΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ, κουκλοθέατρο και εμψύχωση αντικειμένων με μουσικοκινητικά παιχνίδια.
2007-2009 «Όταν η Κόκκινη Κλωστή Χάθηκε στο Μεγάλο Δάσος»: κουκλοθέατρο, αφήγηση παραμυθιών με ζωντανή μουσική. Προσαρμογή κειμένων, σκηνοθεσία: Ομάδα ΦΤΟΥΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ.
2005 Αφήγηση Ελληνικών Παραδοσιακών Παραμυθιών (Ζάππειο – Μέρος των Εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων).

Παραστάσεις
Σε σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, δήμους εντός και εκτός Αθηνών αλλά και στους χώρους: Κέντρου Αποθεραπείας-Αποκατάστασης «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ», Ελληνικού Κέντρου για την Ψυχική Υγεία και Θεραπεία του Παιδιού και της Οικογένειας – Περιβολάκι Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκατάστασης ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ Νομού Αιτωλοακαρνανίας Μεσολόγγι – Αγρίνιο, Συλλόγου των Φίλων Παιδιών με καρκίνο ΠΙΣΤΗ, Φεστιβάλ Cosmopolis Καβάλα. Συνεργασία με τις εταιρείες Arrow Point, Le Spot και On Stage σε εκδηλώσεις για παιδιά.

Δραστηριότητες
Η ομάδα ΦΤΟΥΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ με την πολύχρονη πείρα της στα παιδιά δημιουργεί εκπαιδευτικά προγράμματα με θέματα που απασχολούν όλους μας και τα παιδιά ιδιαίτερα.
Με την υποστήριξη της UNEP (United Nations Environment Programme) υλοποιεί το πρόγραμμα: «παίζουμε περιβάλλον?» με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα όπως η ανακύκλωση, η ενέργεια αλλά και η πολυτιμότητα του νερού.

Αύγουστος 10 2010

Details

Date: Αύγουστος 10, 2010
Time: 8:30 μμ - 9:30 μμ
Cost: ΔΩΡΕΑΝ
Εκδήλωση Categories:

Venue

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΚΥΖΗ

ΦΗΡΑ
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ΕΛΛΑΔΑ,