ΕΚΘΕΣΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ

Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

ΕΚΘΕΣΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ

Το Φεστιβάλ 2007 ανοίγει με την έκθεση χαρακτικής με θέμα «Η Σαντορίνη μέσα από Χαρακτικά και Σχέδια Ελλήνων Καλλιτεχνών» από τη συλλογή Γιάννη Παπακωνσταντίνου και τη συλλογή Μανώλη Λιγνού. Θα εκτεθούν σημαντικά χαρακτικά έργα και σχέδια Ελλήνων καλλιτεχνών από το 1866 έως το 2007 με θέμα τη Σαντορίνη.

Διάρκεια έκθεσης : 1 – 14 Αυγούστου 2007

Θα εκτεθούν χαρακτικά έργα καλλιτεχνών, όπως είναι ο Περικλής Σκιαδόπουλος, Άγγελος Θεοδωρόπουλος, Αθηνά Ταρσούλη, Γιώργος Βελισσαρίδης, Γεράσιμος Στέρης, Ευθύμης Παπαδημητρίου, Κώστας Πλακωτάρης, Γιώργος Μανουσάκης, Πάρις Πρέκας, Γιώργος Φαρσακίδης, Ντιάνα Αντωνακάτου, Έλλη Σολωμονίδη-Μπαλάνου, Παναγιώτης Γράββαλος, Τζένη Μαρκάκη, Άρια Κομιανού, Σαράντης Καραβούζης, Γιούλικα Λακερίδου, Όπυ Ζούνη, Ζωή Αλαφούζου, Άννα Μενδρινού, Λευκή Ιωαννίδου, Ρουμπίνα Σαρελάκου, Μίλτος Παντελιάς, Μαρία Παπαδημητρίου [Γκορίτσα].

Η έκθεση θα συνοδευτεί με την επίσημη παρουσίαση της νέας έκδοσης του Πνευματικού Κέντρου Μέγαρο Γκύζη. Πρόκειται για ένα λεύκωμα 216 σελίδων με τίτλο «Σαντορίνη – Χαρακτικά και Σχέδια Ελλήνων Καλλιτεχνών». Η δίγλωσση αυτή έκδοση (στα ελληνικά και αγγλικά) περιλαμβάνει 212 χαρακτικά και σχέδια 50 Ελλήνων καλλιτεχνών από το 1866 έως το 2007 με θέμα τη Σαντορίνη. Τα κείμενα έχει συγγράψει ο Νίκος Γρηγοράκης, Ιστορικός Τέχνης, Συγγραφέας και Διευθυντής του Μουσείου Χαρακτικής στην Αθήνα. Την επιμέλεια της έκδοσης είχε ο συλλέκτης Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Πνευματικού Κέντρου «Μέγαρο Γκύζη». Κατά την επίσημη παρουσίαση του λευκώματος θα μιλήσει ο γνωστός συγγραφέας και Ιστορικός Τέχνης κ. Νίκος Γρηγοράκης.

Αύγουστος 01 2007

Details

Start: Αύγουστος 1, 2007
End: Αύγουστος 14, 2007
Cost: ΔΩΡΕΑΝ
Εκδήλωση Categories:

Venue

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΚΥΖΗ

ΦΗΡΑ
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ΕΛΛΑΔΑ,