Σπυριδουλα Μπακα – Demo_Deux

Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Σπυριδούλα Μπάκα – Demo_Deux

Στις 17/8 ξετυλίγεται μια μουσική συνεύρεση από τους Demo_Deux, ένα ντούο που είναι σε διαρκή μουσική αναζήτηση. Η εξαιρετική φωνή της Σπυριδούλας Μπάκα συνοδεύεται από τον Αναστάση Σαρακατσάνο στο πιάνο, τον Δημήτρη Βαρελόπουλο στην κιθάρα και το λαούτο και τον Πέτρο Λαμπρίδη στο μπάσο. Με εφόδια τις σημαντικές μουσικές τους γνώσεις και σπουδές εξερευνούν τις μουσικές παραδόσεις, αφομοιώνουν νέους ήχους στη μουσική τους και «συνομιλούν» με το ακροατήριό τους συμπαρασύροντάς το στο μουσικό τους ταξίδι στο καλό διαχρονικό ελληνικό τραγούδι, αλλά και σε μελωδίες από τα Βαλκάνια, τη Μεσόγειο, την Ευρώπη και το διεθνή κινηματογράφο.

Σπυριδούλα Μπάκα, φωνή
Αναστάσης Σαρακατσάνος, πιάνο – φωνή
Δημήτρης Βαρελόπουλος, κιθάρα – λαούτο – φωνή
Πέτρος Λαμπρίδης, μπάσο

Demo_Deux

Οι Demo_Deux είναι ένα ντουέτο, που αποτελείται από τον Αναστάση Σαρακατσάνο στο πιάνο και τη Σπυριδούλα Μπάκα στη φωνή, συμπληρώνοντας μια δεκαετία μουσικής σύμπλευσης. Με εφόδια το πιάνο και τις φωνές τους εξερευνούν τις μουσικές παραδόσεις σε Ανατολή και Δύση με σκοπό να ανακαλύψουν τους κρυμμένους θησαυρούς κάθε τόπου. Αποφοιτώντας και οι δύο από το Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Παλλήνης το 2001, ακολουθούν μια παράλληλη πορεία στο μουσικό χώρο, με συμμετοχές σε δισκογραφικές, κινηματογραφικές και θεατρικές παραγωγές, η οποία τους οδηγεί σε μια άκρως δημιουργική συνεργασία το Δεκέμβριο του 2007. Στη διάρκεια των 5-6 χρόνων που ακολούθησαν, οι Demo_Deux υφαίνουν ένα μουσικό πρόγραμμα φτιαγμένο από μελωδίες που εκτείνονται στον ελλαδικό χώρο αλλά και τα Βαλκάνια, τη Μεσόγειο και τις χώρες της Ανατολικής και Δυτικής Ευρώπης. Η επιλογή των τραγουδιών γίνεται με μοναδικό στόχο να επικοινωνήσουν με το ακροατήριό τους και να το συμπαρασύρουν στο μουσικό τους ταξίδι.

Το εύρος του ρεπερτορίου αλλά και η ευελιξία του ίδιου του σχήματος δίνει στους Demo_Deux τη δυνατότητα να ξεπεράσουν γεωγραφικούς και πολιτισμικούς φραγμούς και τους καθιστά ικανούς να «συνομιλήσουν» με κάθε ακροατήριο, ανεξάρτητα από τον τόπο ή την περίσταση. Αποστολή τους, να παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους σε κάθε χώρο που μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους σε μια μουσική συνεύρεση, σε κάθε χώρο που μπορεί να λειτουργήσει ως σχεδία για το μουσικό τους ταξίδι. Κάθε τους ταξίδι δεν αποτελεί μόνο ευκαιρία να παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους αλλά και αφορμή να έρθουν σε επαφή και να αφομοιώσουν νέους ήχους στη μουσική τους.

Σπυριδούλα Μπάκα, φωνή

Η Σπυριδούλα Μπάκα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984 και είναι απόφοιτος του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου της Παλλήνης και του τμήματος Μεθοδολογίας Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα με μαθήματα ανατολικής μουσικής και μαθήματα κλασσικού τραγουδιού (Ωδείο Φίλιππος Νάκας), συμμετέχει από το 2003 συστηματικά στα σεμινάρια βουλγάρικου και τούρκικου τραγουδιού που διοργανώνει ο Ross Daly στην Κρήτη. Έχει συνεργαστεί με πλήθος σημαντικών μουσικών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως είναι οι: Ross Daly, Λαβύρινθος, Saz Grubu, Ματ σε Δύο Υφέσεις, Takιm, Passed Isolated, Νίκος Γράψας, Γιώργος Χατζημιχελάκης, Δημήτρης Ψώνης, Σανάδες, Efren Lopez- Los Caminos de Serceci, Demo_Deux.

Αναστάσης Σαρακατσάνος, πιάνο

Ο Αναστάσης Σαρακατσάνος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ζει και εργάζεται στο Λονδίνο όπου ολοκληρώνει παράλληλα τις διδακτορικές του σπουδές στη σύνθεση. Αποφοίτησε από το Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Παλλήνης, ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής στην Άρτα, ενώ κάνει το μεταπτυχιακό του στη σύνθεση για κινηματογράφο στο University of Sussex. Εργάζεται, μεταξύ άλλων, ως συνθέτης σε θεατρικές και κινηματογραφικές παραγωγές, μουσικολόγος-ερευνητής σε τηλεοπτικές εκπομπές, καθηγητής μουσικής τεχνολογίας στο Royal Holloway – University of London και ως μουσικός-εκτελεστής σε συναυλίες και events. Η προϋπηρεσία του περιλαμβάνει συνεργασίες με διακεκριμένους συνθέτες και σκηνοθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δημήτρης Βαρελόπουλος, κιθάρα – λαούτο

Ο Δημήτρης Βαρελόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Απόφοιτος του Μουσικού Λυκείου Ιλίου, εισήχθη το 2000 στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου και αποφοίτησε. Παράλληλα αποφοίτησε από τη Σχολή Ανωτέρων Θεωρητικών του Δημοτικού Ωδείου Μοσχάτου. Έχει πάρει μέρος ως μουσικός σε πλήθος συναυλιών τόσο σε ολόκληρη την Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μαθητής του Νίκου Γράψα στο λαούτο, γνώρισε από πολύ νωρίς μία εναλλακτική ερμηνεία της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, διαμορφώνοντας έτσι το μουσικό του κόσμο με ήχους της περιοχής της Μεσογείου αλλά και της παγκόσμιας μουσικής κουλτούρας. Το 2007 εισήχθη στο διατμηματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Μουσική επικοινωνία και κουλτούρα», ενώ από τον Οκτώβρη του 2010 βρίσκεται στη Γερμανία ολοκληρώνοντας τη διδακτορική του διατριβή. Από το 2007 διδάσκει ως επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Πέτρος Λαμπρίδης, μπάσο

Αύγουστος 17 2013

Details

Date: Αύγουστος 17, 2013
Time: 9:00 μμ - 11:00 μμ
Cost: ΔΩΡΕΑΝ
Εκδήλωση Categories:

Venue

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΚΥΖΗ

ΦΗΡΑ
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ΕΛΛΑΔΑ,