ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΠΑΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕ ΟΡΓΑΝΑ ΕΠΟΧΗΣ

Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ένα ρεσιτάλ για μπαρόκ βιολί και τσέμπαλο, με έργα που αναδεικνύουν τη δεξιοτεχνία και τον ηχητικό πλούτο των δύο αυτών ξεχωριστών οργάνων.

Η ιστορική ερμηνεία έχει εξέχουσα θέση σήμερα στο παγκόσμιο μουσικό γίγνεσθαι. Η ερμηνεία των έργων της εποχής του μπαρόκ με τρόπο ιστορικά ενημερωμένο και τεκμηριωμένο, προσελκύει όλο και περισσότερους οπαδούς.

Αυτό συμβαίνει γιατί αυτή η προσέγγιση αναδεικνύει τη ζωντάνια, τη ρητορικότητα, τις αντιθέσεις, καθώς και την ανάγλυφη αλλά και αρχέγονη ομορφιά των έργων του 17ου και 18ου αιώνα, δύο αιώνων τεράστιας σημασίας για την ιστορία και την εξέλιξη της μουσικής.

O τσεμπαλίστας και πιανίστας Γεράσιμος Χοϊδάς,  σπούδασε τσέμπαλο, μπάσσο κοντίνουο και εκκλησιαστικό όργανο στο Lemmensinstituut και τη Βασιλική Μουσική Ακαδημία της Αμβέρσας στο Βέλγιο. Έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και Θεσσαλονίκης, την Καμεράτα και τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ.

Η βιολονίστα και τραγουδίστρια Αναστασία Μηλιώρη, σπούδασε μπαρόκ βιολί στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία του Trossingen και τραγούδι στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία της Στουτγκάρδης. Συνεργάστηκε με την παγκόσμια ορχήστρα νέων Jeunesse Musicale, και τις μπαρόκ ορχήστρες: Laudamus Te, Collegium Musicum Stuttgart, European Union Baroque Orchestra, ορχήστρα Πατρών.

 

Αναστασία Μηλιώρη, μπαρόκ βιολί

Γεράσιμος Χοϊδάς, τσέμπαλο

Αύγουστος 09 2016

Details

Date: Αύγουστος 9, 2016
Time: 9:00 μμ - 11:00 μμ
Cost: ΔΩΡΕΑΝ
Εκδήλωση Categories:

Venue

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΚΥΖΗ

ΦΗΡΑ
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ΕΛΛΑΔΑ,

+ Χάρτης Google