ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Βασισμένη στη θεωρία των πέντε θεμελιακών στοιχείων κατά τον αρχαίο  Έλληνα φιλόσοφο Ησίοδο (φωτιά, αέρας, νερό, γη και …), είναι η μουσικό-θεματική παράσταση «Τα 5 στοιχεία» που  παρουσιάζει η Άννα Μπουρμά. Στόχος είναι η ανάδειξη της αρχαίας Ελληνικής φιλοσοφίας και η παράδοση της Ελλάδας μέσα από την σύγχρονη εποχή.  Τα στοιχεία παρουσιάζονται πρώτα με ένα πεζό φιλοσοφικό κείμενο και στην συνέχεια μέσα από τραγούδια, ήχους και συχνότητες που ηρεμούν το νευρικό μας σύστημα. Την παράσταση «απογειώνουν» τα βίντεο που βασίζονται στην τεχνική του projection mapping και η παρουσία παραδοσιακών οργάνων.

Την παράσταση αυτή παρουσιάζει, ερμηνεύει  και σκηνοθετεί η Άννα Μπουρμά ενώ τα τραγούδια και τα κείμενα υπογράφει ο συνθέτης & στιχουργός Τάκης Μπουρμάς

Στόχος είναι η ανάδειξη της αρχαίας Ελληνικής φιλοσοφίας και η παράδοση της Ελλάδας μέσα από την σύγχρονη εποχή.  Τα στοιχεία παρουσιάζονται πρώτα με ένα πεζό φιλοσοφικό κείμενο και στην συνέχεια μέσα από τραγούδια, ήχους και συχνότητες που ηρεμούν το νευρικό μας σύστημα.

Τα βίντεο που χρησιμοποιούνται είναι βασισμένα  πάνω στην σύγχρονη τεχνική του projection mapping όπου απογειώνουν αυτό το ταξίδι.

Όργανα παραδοσιακά συνθέτουν την παράσταση όπως νταούλια, τσαμπούνες, Ελληνικές γκάιντες, καβάλι μέχρι και σύγχρονες τεχνικές όπως Computer programming και looping. Έτσι από το πρώτο άκουσμα αντιλαμβάνεται ο ακροατής πως έχει  έρθει η παράδοση στο σήμερα και συνδέεται με την αρχαία Ελληνική φιλοσοφία καθώς και με την σύγχρονη αναζήτηση και γραφή.

Τα τραγούδια αποτελούνται από ένα ή περισσότερα τέτοια στοιχεία, μέσα από την νοηματική τους αφήγηση μας ταξιδεύουν  στον κόσμο της φιλοσοφίας και μας οδηγούν προς την  εσωτερική αναζήτηση.

Τα 5 Στοιχεία ανέβηκαν την άνοιξη σε θέατρο της Αθήνας και το καλοκαίρι έπαιξε σε μεγάλα Φεστιβάλ όπως Μενάνδρεια , Φεστιβάλ Μαραθώνα κ.α  όλες οι παραστάσεις βγήκαν sold out.

Για δεύτερη σεζόν ανεβαίνουν » Τα 5 Στοιχεία » σε όλη την Ελλάδα.

Κείμενα, ενορχήστρωση : Tάκης Μπουρμάς  Σκηνοθεσία: Άννα Μπουρμά Κιθάρες, φωνή, αφήγηση,: Τάκης Μπουρμάς Πλήκτρα : Nίκος Καλαντζάκος Πνευστά : Γιώργος Μακρής  Ήχος : Νίκος Γεωργίου Projection mapping/ Φωτά : Στέφανος Ερινιτάκης Computer programming: Νίκος Καλαντζάκος Φωτογραφίες Αφίσας: Γιάννης Μαργετουσάκης  Φωτογραφίες παράστασης : Ευαγγελία Θωμάκου & Τζωρτζίνα Πιτιανούδη

Συνδιοργάνωση: Δήμος Θήρας – Πνευματικό Κέντρο Μέγαρο Γκύζη – Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.

 

Οκτώβριος 21 2017

Details

Date: Οκτώβριος 21, 2017
Time: 8:00 μμ - 10:30 μμ
Cost: δωρεαν
Εκδήλωση Categories: , ,

Venue

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΚΥΖΗ

ΦΗΡΑ
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ΕΛΛΑΔΑ,