Ο Πουτσινι και η εποχη του

Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Βραδυά Όπερας με τίτλο “Ο Πουτσίνι και η εποχή του – 100 χρόνια από τον θάνατό του” με τη συμμετοχή δύο τραγουδιστών-μόνιμων συνεργατών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Την διακεκριμένη υψίφωνο, απόφοιτη της φημισμένης Μουσικής Ακαδημίας του Μονάχου, Άννα Στυλιανάκη και τον τενόρο, απόφοιτο του Trinity College of Music του Λονδίνου, Φίλιππο Μοδινό. Στο πιάνο ο μοναδικός Δημήτρης Γιάκας.

 

Λίγες πληροφορίες σχετικά με τους καλλιτέχνες

 

ΑΝΝΑ ΣΤΥΛΙΑΝΑΚΗ

Υψίφωνος, σπούδασε μονωδία και μελοδραματική στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (δίπλωμα, τάξη Κ. Καρατζά). Συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στη Μουσική Ακαδημία Μονάχου με τη Δ. Ευαγγελάτου, ενώ ειδικεύτηκε στο ληντ με τον Χ. Ντώυτς. Απέσπασε υποτροφία από το Σωματείο «Μαρία Κάλλας» (2009) και τη Διεθνή Ένωση Ρίχαρντ Βάγκνερ (Μόναχο). Έχει ερμηνεύσει Βερονίκη (Ο θαυματουργός γιατρός), Μιμή (Μποέμ), Φιορντιλίτζι (Έτσι κάνουν όλες), Κόμησσα Αλμαβίβα (Οι γάμοι του Φίγκαρο), Ντόννα Άννα (Ντον Τζοβάννι, «Όπερα της βαλίτσας»), Τζέσσυ (Μικρό Μαχαγκόννυ), Βιβίκα (O βαφτιστικός), Μικαέλα (Κάρμεν), Αρμίντα (H ψευτοπεριβολάρισσα), Σάρα (Μαριάνθη του Καρρέρ), Ανθούλα (Περουζέ), και τον ομώνυμο ρόλο στο έργο Δεσποινίς ντε Μπελ-Ιλ. Συμμετείχε στην πρώτη παρουσίαση έργων των Σ. Αλτάν, Α. Ελκάνα, Γ. Κουμεντάκη στο Μόναχο («Οδύσσεια», 2013), καθώς και στην πρώτη εκτέλεση του έργου Σατυρικόν του Δ. Παπαδημητρίου (Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, 2014). Απέσπασε έπαινο στον διαγωνισμό Grand Prix Maria Callas (2014) και γ΄ βραβείο στον Διεθνή διαγωνισμό «Μαρία Κράγια» (2015).

 

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΟΔΙΝΟΣ

Γεννήθηκε στη Βρέμη. Αρχικά μελέτησε κλασικό τραγούδι με τους γονείς του, Τζων Μοδινό και Τζένη Δριβάλα, με τους οποίους άρχισε να εμφανίζεται σε παραστάσεις από παιδί. Σπούδασε φωνητική, πιάνο και διεύθυνση ορχήστρας στο Κολλέγιο Μουσικής Τρίνιτυ του Λονδίνου. Ως πιανίστας έχει συμπράξει με τους οργανισμούς «Εταιρεία Λιστ» και «Εταιρεία Αλκάν» και εμφανίστηκε σε αίθουσες συναυλιών του Λονδίνου. Συνέπραξε στην ηχογράφηση του παιδικού μιούζικαλ Πολ και Λάρα (Pol and Lara) του Δημήτρη Κατή. Έχει διατελέσει καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Casa dei Mezzo της Κρήτης (2008). Μαζί με την υψίφωνο Κασσάνδρα Δημοπούλου ίδρυσε την εταιρεία Skull of Yorick Productions. Παράλληλα με τις σπουδές του εμφανίστηκε σε πληθώρα παραγωγών, συμπεριλαμβανομένης της παγκόσμιας πρώτης παρουσίασης του έργου Κραυγή αθωότητας (Cry of Innocence). Πρωτοεμφανίστηκε ως Πρίγκιπας Γιαμαντόρι στην όπερα Μαντάμα Μπαττερφλάι [Madama Butterfly] του Πουτσίνι. Από το 2006 μέχρι σήμερα έχει τραγουδήσει, μεταξύ άλλων, ρόλους όπως Ρανταμές [Αΐντα/Aida] (Κόμο, Ιταλία), Κάνιο [Παλιάτσοι/Pagliacci], Γκαμπριέλε Αντόρνο [Σιμόν Μποκκανέγκρα/Simon Boccanegra] (Βαγιαδολίδ, Ισπανία), Οθέλλος [Οθέλλος/Otello] (Σαιντ Πήτερ, Λονδίνο), Δον Ζοζέ [Κάρμεν/Carmen], Ιδομενέας [Ιδομενέας, βασιλιάς της Κρήτης/Idomeneo, re di Creta] σε Ελλάδα, Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Κύπρο, Αίγυπτο και Η.Π.Α. (Κέντρο Μπάρμπικαν Λονδίνου, ΕΛΣ, Όπερα Αλεξάνδρειας κ.α.). Επίσης έχει ερμηνεύσει σολιστικά μέρη στα έργα: Στάμπατ Μάτερ [Stabat Mater] του Ντβόρζακ, Λειτουργία της Δόξας [Messa di Gloria] του Πουτσίνι και Ρέκβιεμ [Requiem] του Βέρντι.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΚΑΣ

Ο Δημήτρης Γιάκας γεννήθηκε στην Αθήνα. Έλαβε Δίπλωμα Πιάνου από το Εθνικό Ωδείο (τάξη Μυρτώς Μαυρίκου). Συνέχισε μουσικές σπουδές στην École Normale de Musique του Παρισιού, ειδικότερα στο Πιάνο, τη Μουσική Δωματίου και τη Μουσική Προετοιμασία Όπερας και στη συνέχεια άρχισε να μελετά Συνοδεία Τραγουδιού πλάι στον Dalton Baldwin. Από το 1982 έως το 1991 εργάστηκε ως πιανίστας-μουσικός εκγυμναστής στην Όπερα του Παρισιού καθώς και στην Όπερα της Λυών, κατόπιν προσκλήσεως του Μουσικού Διευθυντή της, Kent Nagano. Παράλληλα εμφανίστηκε συνοδεύοντας στο πιάνο τραγουδιστές στο Παρίσι, καθώς επίσης και σε πολλές πόλεις και φεστιβάλ της Γαλλίας. Από το 1990 εγκαταστάθηκε πάλι στην Αθήνα όπου ξεκίνησε την τακτική συνεργασία του με την Εθνική Λυρική Σκηνή και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Συνοδεύει τακτικά Έλληνες και ξένους τραγουδιστές σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αύγουστος 06 2024

Details

Date: Αύγουστος 6
Time: 8:30 μμ - 10:00 μμ
Cost: ΔΩΡΕΑΝ
Εκδήλωση Categories: , ,

Venue

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΚΥΖΗ

ΦΗΡΑ
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ΕΛΛΑΔΑ,

+ Χάρτης Google