HEIDI BAUERLE

Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ HEIDI BAUERLE

Στις 9/8/2010, ώρα 20:30, θα γίνει στο Μέγαρο Γκύζη η παρουσίαση του νέου δίγλωσσου (στα ελληνικά και γερμανικά) βιβλίου της Γερμανίδας Heidi Bauerle με τίτλο “Πανηγύρια”.
Η Heidi, μόνιμη σχεδόν κάτοικος και σταθερή φίλη της Σαντορίνης τα τελευταία 40 χρόνια, έχει μελετήσει σε βάθος την ιστορία και την κουλτούρα του νησιού. Στο βιβλίο της “Πανηγύρια” περιγράφει τα ήθη και τα έθιμα των σημαντικότερων θρησκευτικών γιορτών της Σαντορίνης μέσα από τη ματιά του πρωταγωνιστή-αφηγητή Τουσνέλδου. Το βιβλίο αποτελεί ένα είδος προσωπικού ημερολογίου του ήρωα Τουσνέλδου, ενός κουποπόνηρου καταφερτζή, ο οποίος με τον μοναδικό του χιουμοριστικό τρόπο περιγράφει τις εμπειρίες του απο τις επισκέψεις του στα τοπικά πανηγύρια των περισσότερων εκκλησιών των χωριών του νησιού κατά τα τελυταία 30 χρόνια.

Τα “Πανηγύρια” περιλαμβάνουν πλούσια εικονογράφηση μιας και η αφήγηση της κάθε γιορτής συνοδεύεται από ένα χαρακτηριστικό σκίτσο σχεδιασμένο από το πενάκι της συγγραφέως. Η συλλογή των αφηγήσεων αποτελεί έναν χρήσιμο και διαχρονικό οδηγό για τις γιορτές και τα ήθη της Σαντορίνης. Για το βιβλίο και για την συγγραφέα του θα μιλήσουν φίλοι της συγγραφέως, Έλληνες και Γερμανοί, ενώ στην αίθουσα του Μεγάρου Γκύζη θα εκτεθούν εκείνη τη βραδιά ζωγραφικά έργα και σχέδια της Heidi Bauerle, με θέμα το αγαπημένο της νησί, τη Σαντορίνη.

Η βραδιά προς τιμήν της θα ολοκληρωθεί με μια μικρή μουσική εκδήλωση.

Αύγουστος 09 2010

Details

Date: Αύγουστος 9, 2010
Time: 8:30 μμ - 10:00 μμ
Cost: ΔΩΡΕΑΝ
Εκδήλωση Categories:

Venue

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΚΥΖΗ

ΦΗΡΑ
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ΕΛΛΑΔΑ,